Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοτοδυναμική: Πτώση 3,5% στα κέρδη του 2007

Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της Μοτοδυναμικής για το 2007 ανήλθαν σε 2,6 εκατ.ευρώ, οριακά μειωμένα κατά 3,5% λόγω αυξημένων χρηματοοικονομικών εξόδων. Διανομή μερίσματος 0,42 ευρώ ανά μετοχή.

Μοτοδυναμική: Πτώση 3,5% στα κέρδη του 2007
Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της Μοτοδυναμική ανήλθαν σε 2,6 εκατ. ευρώ το 2007, οριακά μειωμένα κατά 3,5% λόγω αυξημένων χρηματοοικονομικών εξόδων.

Αναλυτικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου της Μοτοδυναμικής ανήλθε σε 86.8 εκατ.ευρώ, αυξημένος κατά 7% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Οι πωλήσεις στην Ελλάδα ανήλθαν σε 81,2 εκατ.ευρώ, αυξημένες κατά 6,3% ενώ οι πωλήσεις στο εξωτερικό (Ρουμανία και Βουλγαρία) αυξήθηκαν κατά 16,8% φθάνοντας τα 5,6 εκατ.ευρώ.

Τα λειτουργικά κέρδη παρουσίασαν αύξηση 6,3%, ανερχόμενα σε 4,6 εκατ. ευρώ έναντι 4,3 εκατ.ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, διατηρώντας το ίδιο ποσοστό κερδοφορίας.

Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 2,6 εκατ.ευρώ, οριακά μειωμένα κατά 3,5% λόγω αυξημένων χρηματοοικονομικών εξόδων.

Αναλύοντας τη δραστηριότητα του Ομίλου, στον κλάδο δικύκλων οι πωλήσεις ανήλθαν σε 54 εκατ.ευρώ, εκπροσωπώντας το 62% του συνολικού κύκλου εργασιών και παρουσιάζοντας αύξηση 5,3% σε σχέση με την περυσινή περίοδο. Παράλληλα το μικτό περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε σε 14,2%, στα ίδια επίπεδα με πέρυσι παρά τον εντεινόμενο ανταγωνισμό που χαρακτήρισε την ελληνική αγορά δικύκλων.

Στον κλάδο προϊόντων θάλασσας οι πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 9,7% και ανήλθαν σε 18,2 εκατ.ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 21% των συνολικών πωλήσεων. Το μικτό περιθώριο κέρδους αυξήθηκε κατά μιάμιση μονάδα ανερχόμενο σε 19,8%.

Στον κλάδο συμπληρωματικών προϊόντων (αξεσουάρ, ανταλλακτικά, λιπαντικά και υπηρεσίες), οι πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 9,8% και ανήλθαν σε 14,6 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 17% του συνολικού κύκλου εργασιών, ενώ το μικτό περιθώριο κέρδους αυξήθηκε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες ανερχόμενο σε 31,6%.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κος Σωτήρης Χατζίκος, δήλωσε :

”Είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα του 2007 που προήλθαν από τη διατήρηση των κερδοφόρων πρωταγωνιστικών μας θέσεων στις ελληνικές αγορές και τους σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης των διεθνών δραστηριοτήτων. Αποτελούν μια στέρεα βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ.

Σε αυτό το πλαίσιο θα προτείνουμε στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαίου 2008, τη διανομή μερίσματος 0,42 ευρώ ανά μετοχή που μεταφράζεται σε μερισματική απόδοση 8,4% με βάση την τιμή κλεισίματος της 3ης Μαρτίου 2008 στα 5 ευρώ.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v