Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βελτιωμένες προσφορές κατέθεσαν και οι τρεις υποψήφιοι για τον ΟΛΘ

Ολοι οι υποψήφιοι αγοραστές του 67% του ΟΛΘ προχώρησαν στην υποβολή βελτιωμένων προσφορών. Τη Δευτέρα θα ανοίξει τους φακέλους το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ η διοίκηση του οποίου μπορεί να ζητήσει εκ νέου βελτίωση των προσφορών.

Βελτιωμένες προσφορές κατέθεσαν και οι τρεις υποψήφιοι για τον ΟΛΘ

Συνεχίζεται η μάχη για την διεκδίκηση του 67% των μετοχών του ΟΛΘ καθώς και οι τρεις υποψήφιοι κατέθεσαν βελτιωμένες προσφορές, όπως ζητήθηκε από το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Οι βελτιωμένες προσφορές θα ανοιχθούν την προσεχή Δευτέρα και η διοίκηση του ταμείου έχει τη δυνατότητα να ζητήσει περαιτέρω βελτίωση, με βάση και την αποτίμηση του ΟΛΘ από τον ανεξάρτητο σύμβουλο. Συγκεκριμένα, αν δυο ή τρεις από τις προσφορές απέχουν μεταξύ τους λιγότερο από 10% τότε θα πραγματοποιηθεί ένας ακόμα γύρος βελτιωμένων προσφορών.

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποδεικνύεται πολύφερνη νύφη για τους τρεις ομίλους οι οποίοι παραμένουν στη διαδικασία παρά τις πληροφορίες πως σήμερα θα εμφανίζονταν μόνο οι δύο ενδιαφερόμενοι.  Αρκετοί πίστευαν πως η τύχη του διαγωνισμού θα εξαρτηθεί κυρίως από τη στάση που θα κρατούσε το σχήμα υπό την Deutsche Invest στο οποίο συμμετέχουν οι Γάλλοι της CMA CGM και ο όμιλος Ιβάν Σαββίδη καθώς και η DP World (μέσω της P&O), ενώ περισσότερο ουδέτεροι θεωρούνταν οι Φιλιππινέζοι της ICTSI. Οι τελευταίοι, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, διαχειρίζονται τον τερματικό σταθμό της Ριέκα στην Κροατία εμφανίστηκαν, όμως, και την Παρασκευή με βελτιωμένη προσφορά.

Η DP World ελέγχει και τον τερματικό σταθμό στο λιμάνι της Κωστάντζας στη Ρουμανία καθώς και αντίστοιχο terminal στην Τουρκία. Η CMA CGM συμμετέχει στην κοινοπραξία μέσω της θυγατρικής Terminal Link, η οποία διαχειρίζεται 14 τερματικούς σταθμούς λιμένων ανά τον κόσμο.

Σε ανακοίνωσή του το Ταμείο γνωστοποιεί ότι ολοκληρώθηκε σήμερα η υποβολή βελτιωμένων οικονομικών προσφορών για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. Βελτιωμένες οικονομικές προσφορές υπέβαλαν οι:

- International Container Terminal Services Inc. (ICTSI)

- The Peninsular and Oriental Steam (P&O).

- Deutsche Invest Equity Partners GmbH, Belterra Investments LTD και Terminal Link SAS.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα προβεί στην αποσφράγιση των φακέλων των οικονομικών προσφορών στην επόμενη συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 24 Απριλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v