Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΒΕ: Συμφωνία με ξένο όμιλο ένδυσης

Μία σημαντική συνεργασία η οποία αναμένεται να εξασφαλίσει προστιθέμενη αξία, να διαφοροποιήσει την εικόνα του ομίλου και να του προσδώσει νέες προοπτικές δρομολογεί η διοίκηση της ΕΛΒΕ Ενδυμάτων. Έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνία με μεγάλο ευρωπαϊκό όνομα στον κλάδο της ένδυσης

ΕΛΒΕ: Συμφωνία με ξένο όμιλο ένδυσης
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Μία σημαντική συνεργασία η οποία αναμένεται να εξασφαλίσει προστιθέμενη αξία, να διαφοροποιήσει την εικόνα του ομίλου και να του προσδώσει νέες προοπτικές δρομολογεί η διοίκηση της ΕΛΒΕ Ενδυμάτων.

Σύμφωνα με αξιόπιστες τραπεζικές πηγές του euro2day, η ΕΛΒΕ έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνία με μεγάλο ευρωπαϊκό όνομα στον κλάδο της ένδυσης για από κοινού δραστηριοποίηση στην αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Οι συζητήσεις των δύο πλευρών έχουν ξεκινήσει από πέρσι το καλοκαίρι, ήδη ”έχουν δώσει τα χέρια” και πολύ σύντομα μπαίνουν και οι υπογραφές για την έναρξη της συνεργασίας, για την οποία έχει καταρτισθεί αναπτυξιακό επενδυτικό πλάνο 5ετίας, με σημαντικά προσδοκώμενα έσοδα για τον όμιλο της ΕΛΒΕ.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το euro2day, η συνεργασία θα είναι εμπορική, χωρίς σε πρώτη φάση να συσταθεί νέα κοινή εταιρία, αλλά κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται για το μέλλον. Αρχικά οι δύο εταιρίες θα δραστηριοποιηθούν από κοινού στην ελληνική αγορά, για να ακολουθήσει αμέσως μετά και η Κύπρος.

To project αυτό έχει αποκτήσει τόση μεγάλη σημασία για το μέλλον της ΕΛΒΕ, με συνέπεια η διοίκηση της να έχει αναστείλει προς το παρόν όλα τα άλλα σχέδια της για επέκταση στο εξωτερικό.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι θα είναι η πρώτη φορά που η ΕΛΒΕ θα συμπράξει με ξένο όμιλο.

Έχει όμως ένα επιτυχημένο προηγούμενο στην Ελλάδα, όπου η εισηγμένη ήταν η πρώτη ελληνική βιομηχανία ενδυμάτων που είχε συμπράξει το 1995 με επώνυμο δημιουργό, το σχεδιαστή Μάκη Τσέλιο, για τη δημιουργία της σειράς Arte Maxima, συνεργασία η οποία συνεχίζεται ως και σήμερα.

Παράλληλα με το project της συνεργασίας με το ευρωπαϊκό γκρουπ, η διοίκηση της ΕΛΒΕ εξετάζει συστηματικά πλέον τη δυνατότητα παραγωγής σε άλλες χώρες, πλην της Βουλγαρίας, που μπορούν να προσφέρουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του φθηνού κόστους.

Στη Βουλγαρία η ΕΛΒΕ αναθέτει φασόν όλη την παραγωγή των ενδυμάτων της, αλλά η είσοδος στην Ε.Ε. της γειτονικής χώρας έχει ως αποτέλεσμα σταδιακά να χάνει το πλεονέκτημα του φθηνού παραγωγικού κόστους.

Στις νέες χώρες που εξετάζονται συμπεριλαμβάνονται και γειτονικές αλλά και απομακρυσμένες γεωγραφικά, συμπεριλαμβανομένης ακόμη και της Κίνας.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, η Βουλγαρία δεν θα εγκαταλειφθεί άμεσα, αλλά θα διατηρηθεί παράλληλα τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα. Ωστόσο, οι παραγγελίες που έχουν αναληφθεί από την ΕΛΒΕ για την επόμενη χειμερινή σαιζόν 2008-2009 θα κατασκευασθούν σε άλλη χώρα, εκτός Βουλγαρίας.

Σήμερα η ΕΛΒΕ εξάγει τις δύο από τις τρεις οικογένειες ενδυμάτων που διαθέτει, My Way και Oks, στη Γαλλία, την Ιταλία, την Αγγλία, τον Καναδά και τη Ουκρανία. Ήδη, έχει γίνει δειγματισμός και της τρίτης οικογένειας, της Arte Maxima, στις αγορές της Αγγλίας και του Καναδά, προκειμένου να διατεθεί σε αυτές η συλλογή της νέας χειμερινής σαιζόν 2008-2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v