Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το… limit up της EuroLeague και η δικαίωση της Nova

Οι αλλαγές στη διοργάνωση της EuroLeague δίνουν ώθηση στη συνδρομητική πλατφόρμα της Nova. Θα μεταδίδει αποκλειστικά για την επόμενη τριετία 240 αγώνες για κάθε σεζόν, με αυξημένο ελληνικό ενδιαφέρον.

Το… limit up της EuroLeague και η δικαίωση της Nova

Την υψηλότερη απόδοση έχει παρουσιάσει το… χαρτί της EuroLeague στο «χρηματιστήριο» των αθλητικών τηλεοπτικών δικαιωμάτων, κάτι που έχει κάνει τους ιθύνοντες της Nova να αισθάνονται απόλυτα δικαιωμένοι για την επιλογή τους να επενδύσουν σε αυτό το premium sports asset.  

Η φετινή σεζόν είναι η τελευταία που η EuroLeague προβάλλεται και σε ελεύθερο κανάλι, καθώς από του χρόνου και μέχρι το 2020 η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση στον χώρο του μπάσκετ θα μεταδίδεται αποκλειστικά στα κανάλια της Nova.  

Είναι μία πολύ σημαντική επιτυχία της διοίκησης της Forthnet η συνέχιση της μακρόχρονης συνεργασίας με τη Euroleague σε αποκλειστικό όμως επίπεδο, καθώς όπως δήλωσε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Πάνος Παπαδόπουλος (φωτό) το βράδυ της Τρίτης στην εκπομπή των καναλιών της Nova, «η εγγυημένη συμμετοχή των δύο καλύτερων ελληνικών ομάδων, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, εξασφαλίζει το ενδιαφέρον των Ελλήνων φιλάθλων».

Με τη νέα μορφή της διοργάνωσης, «η οποία έχει γίνει ακόμα πιο συναρπαστική με το νέο σύστημα διεξαγωγής της» όπως ανέφερε ο Πάνος Παπαδόπουλος, η Nova έχει εξασφαλισμένη για την επόμενη τριετία 240 αποκλειστικούς αγώνες κάθε σεζόν στην κανονική περίοδο, που διαρκεί από τον Οκτώβριο έως και τον Μάρτιο, σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών. Από τους 240 αγώνες, οι 60 (!) αναμετρήσεις είναι του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού απέναντι στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Τα παιχνίδια διεξάγονται Πέμπτη και Παρασκευή αλλά κατά περίπτωση υπάρχουν και αγώνες Τρίτη - Τετάρτη σε διπλές αγωνιστικές.

Έτσι σε όλες σχεδόν τις ημέρες της εβδομάδας υπάρχει ένας αγώνας ελληνικής ομάδας που κρατάει ζωντανό το ενδιαφέρον των συνδρομητών και ανεβάζει την αξία του προσφερόμενου τηλεοπτικού περιεχομένου, όπως επισημαίνει η διοίκηση. Στη φάση των playoffs και εφόσον χρειαστούν, θα διεξάγονται maximum 20 αγώνες (best of five), οι οποίοι οδηγούν στις αναμετρήσεις (4) του Final Four για την κατάκτηση του τροπαίου.

Η επέκταση της συνεργασίας με τη EuroLeague και μάλιστα σε αποκλειστική βάση, ήταν κίνηση ματ καθώς μέσα από μία δύσκολη, επίπονη και ανταγωνιστική διαδικασία, η Fοrthnet «κλείδωσε» στο μπουκέτο της τη σπουδαία αυτή διοργάνωση. Η EuroLeague, με την αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής της, έχει χτυπήσει…limit up, κάτι που μεταφράζεται σε υψηλές τηλεθεάσεις και κατά συνέπεια και σε αυξημένα διαφημιστικά έσοδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v