Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωπαϊκή Πίστη: Τα φιλόδοξα νούμερα του Business Plan

Για φέτος, ο στόχος της εταιρείας «τοποθετείται» σε άνοδο παραγωγής 3,8%, μείωση κόστους πρόσκτησης κατά 0,5% και διατήρηση των κερδών στα περυσινά επίπεδα. Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης.

Ευρωπαϊκή Πίστη: Τα φιλόδοξα νούμερα του Business Plan

Πάνω από τον φετινό στόχο για αύξηση παραγωγής κατά 3,8% κινείται στο πρώτο τετράμηνο του 2017 η Ευρωπαϊκή Πίστη, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας Χρήστος Γεωργακόπουλος (φωτο), στο πλαίσιο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.  

Ο CEO της εταιρείας επίσης αναφέρθηκε στο πενταετές business plan, σύμφωνα με το οποίο:

α) Η παραγωγή από τα 172,2 εκατ. ευρώ του 2016 θα εκτιναχθεί στα 228,7 εκατ. ευρώ (ειδικότερα ο κλάδος αυτοκινήτου θα αυξηθεί από τα 92,3 στα 122,6 εκατ. ευρώ).

β) Το μερίδιο της Ευρωπαϊκής Πίστης στην εγχώρια αγορά θα διευρυνθεί από το 4,9% στο 6,1%.

γ) Οι ασφαλιστικές προβλέψεις θα ενισχυθούν από τα 266,7 στα 367 εκατ. ευρώ.

δ) Τα ίδια κεφάλαια θα ανεβούν από τα 96,2 στα 167,2 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα για φέτος πάντως, ο στόχος της Ευρωπαϊκής Πίστης αναφέρεται σε άνοδο παραγωγής κατά 3,8%, για μείωση κόστους πρόσκτησης κατά 0,5%, για υποχώρηση συντελεστή εξόδων κατά 0,5% και για διατήρηση των κερδών στα περυσινά επίπεδα (δύσκολος στόχος, λόγω του ότι πέρυσι σημειώθηκαν υψηλά επενδυτικά κέρδη). «Θα επιδιώξουμε να διατηρήσουμε το περυσινό ύψος των κερδών μας, το οποίο ήταν πολύ ικανοποιητικό, τόσο ως απόλυτο νούμερο, όσο και ως δείκτης αποδοτικότητας», διευκρίνισε ο κ. Γεωργακόπουλος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πίστης Σταύρος Λεκκάκος εξέφρασε την αισιοδοξία του τόσο για το μέλλον της εταιρείας, όσο και για εκείνο της ασφαλιστικής αγοράς, αναφερόμενος πέρα από την τρέχουσα  χαμηλή του διείσδυση ως ποσοστού επί του ΑΕΠ και στην καλύτερη αναμενόμενη πορεία της οικονομίας, μετά τη διαφαινόμενη θετική αξιολόγηση της Ελλάδας από τους δανειστές της.

Η χθεσινή γενική συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή (αποκοπή 24/5, δικαιούχοι οι κάτοχοι κατά την 25η/5 και διανομή στις 30/5), καθώς και τη δυνατότητα αγοράς έως 500.000 ιδίων μετοχών κατά το επόμενο 18μηνο, με στόχο αυτές να διατεθούν -υπό όρους- σε στελέχη της εταιρείας (όχι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως διευκρινίστηκε).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v