Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέρασε σε κερδοφορία η Autohellas το Q1

Τα αποτελέσματα μετά φόρων της εισηγμένης ανήλθαν σε κέρδη € 158 χιλ. σε σχέση με ζημίες € -1,6 εκατ. κατά το πρώτο τρίμηνο, όπου οι βραχυχρόνιες μισθώσεις είναι στο ετήσιο χαμηλό λόγω εποχικότητας του τουρισμού.

Πέρασε σε κερδοφορία η Autohellas το Q1

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου για το πρώτο τρίμηνο 2017 έφτασε τα €63 εκατ., έναντι €46,2 εκατ. το 2016, ενώ τα Κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν αύξηση 19,2%, φτάνοντας τα €18,8 εκατ. από €15,7 εκατ. το 2016.

Τα αποτελέσματα προ φόρων (ΕΒΤ) ανήλθαν σε κέρδη € 50 χιλ. έναντι ζημιών € -2,5 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα αποτελέσματα μετά φόρων (ΕΑΤ) ανήλθαν σε κέρδη € 158 χιλ. σε σχέση με ζημίες € -1,6 εκατ. κατά το πρώτο τρίμηνο, όπου οι βραχυχρόνιες μισθώσεις είναι στο ετήσιο χαμηλό λόγω εποχικότητας του τουρισμού.

Στο α’ τρίμηνο του 2017 η κύρια δραστηριότητα των μισθώσεων παρουσίασε αύξηση 13,9%, η οποία κατά τους χειμερινούς μήνες προήλθε κυρίως από τις μακροχρόνιες μισθώσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις θυγατρικές του εξωτερικού. Η πορεία των βραχυχρόνιων μισθώσεων αναμένεται να επηρεάσει και διαμορφώσει τα μεγέθη κυρίως των καλοκαιρινών μηνών.

Η δραστηριότητα της πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ήταν ενισχυμένη κατά 40,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Επιπλέον, η εμπορία καινουργών αυτοκινήτων αυξήθηκε κατά 75,8% σε σχέση με πέρσι, γεγονός που οφείλεται εν μέρει σε νέες δραστηριότητες του Ομίλου, καθώς και στην αναστολή της απόσυρσης που ίσχυε το α’ τρίμηνο 2016, η οποία είχε κρατήσει την αγορά αυτοκινήτου σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Τα Ίδια Κεφάλαια του Ομίλου κατά την 31/03/2017 έφτασαν τα €202 εκατ. ενώ και οι λειτουργικές ταμειακές ροές ήταν θετικές παρά το εποχικά αδύναμο τρίμηνο, αλλά και την ιδιαίτερα μεγάλη επένδυση σε αγορές νέων αυτοκινήτων ύψους €33 εκατ., μέγεθος διπλάσιο από την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

Οπως αναφέρει η εισηγμένη, οι προοπτικές για την καλοκαιρινή περίοδο και για το σύνολο του έτους δείχνουν ιδιαίτερα θετικές για τον Όμιλο. Στην Ελλάδα, προβλέπεται σημαντική ανάπτυξη μεγεθών λόγω του αναπτυσσόμενου στόλου της εταιρείας στον τομέα των μακροχρόνιων μισθώσεων, αλλά και λόγω της αναμενόμενης αύξησης του τουρισμού που επιβεβαιώνεται και από τις αυξημένες προκρατήσεις για τους καλοκαιρινούς μήνες. Στις θυγατρικές του εξωτερικού, οι αγορές της Κροατίας και της Κύπρου αναμένεται να πετύχουν σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v