Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελλάκτωρ: Την Τρίτη στους αγοραστές οι μετοχές του placement

Με υπερκάλυψη 40% έκλεισε χθες το βιβλίο προσφορών. Συμμετείχαν και οι δύο βασικοί μέτοχοι, χωρίς να αλλάζουν οι μετοχικές ισορροπίες, σύμφωνα με πηγές. Πέρασαν τα πακέτα στο Χρηματιστήριο.

Ελλάκτωρ: Την Τρίτη στους αγοραστές οι μετοχές του placement

Δεν αναμένεται σημαντική πίεση στον τίτλο της Ελλάκτωρ κατά τη σημερινή συνεδρίαση, λόγω της επιτυχούς διάθεσης σε επενδυτές μετοχών που αντιστοιχούν στο 10% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετοχές θα πιστωθούν κανονικά σε δυο ημέρες στους αγοραστές (Τ+2) και όχι σε πέντε εργάσιμες, όπως έγραψε αρχικά το Euro2day.gr.

Σημειώνεται ότι οι μετοχές του placement πέρασαν ήδη μέσω πακέτων στο ΧΑ, στο 1,38 ευρώ ανά μετοχή, με το συνολικό ύψος της συναλλαγής να διαμορφώνεται στα 24,4 εκατ. ευρώ. 

Με υπερκάλυψη 40% έκλεισε το βιβλίο προσφορών 

Εκλεισε το βράδυ της Τετάρτης με υπερκάλυψη περί το 40%, το βιβλίο προσφορών που άνοιξε η Alpha Finance για την πώληση του 10% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, για λογαριασμό της Alpha Bank. Η τιμή διάθεσης ορίστηκε στο 1,38, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Η ανακοίνωση για το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών επισημοποίησε τη σοβαρή διάσταση μεταξύ των δύο πλευρών, που ξιφουλκούν εδώ και μήνες για την τύχη του μεγαλύτερου κατασκευαστικού ομίλου της χώρας. Και οι δύο πλευρές φαίνεται πως συμμετείχαν στη διαδικασία του βιβλίου προσφορών, αλλά σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, οι μετοχικές ισορροπίες δεν μεταβλήθηκαν.

Η Αlpha Βank είχε δώσει περιθώριο αρκετών εβδομάδων ώστε να βρεθεί συμβιβαστική λύση μεταξύ των βασικών μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και συγκεκριμένα μεταξύ των πλευράς των αδελφών Δημήτρη και Αναστάσιου Καλλιτσάντση και των κ.κ. Λεωνίδα Μπόμπολα και Δημήτρη Κούτρα. Συμβιβαστική λύση ώστε να κατανεμηθεί μεταξύ των δύο πλευρών το ποσοστό του 10% δεν βρέθηκε. Πρόκειται για μετοχές που κατείχε ο γνωστός επενδυτής Γ. Τζιβέλης, οι οποίες είχαν περιέλθει στην Αlpha Βank.

Στη διαδικασία μπορούσαν φυσικά να συμμετάσχουν και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές για τη διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αλλά ρόλο θα διαδραματίσουν και τρίτοι ενδιαφερόμενοι επενδυτές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v