Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mevaco: Μπαράζ προσφορών για έργα στο εξωτερικό

Τι δηλώνει η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας για τις προοπτικές της φετινής χρονιάς. Γιατί αποφάσισε την επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους.

Mevaco: Μπαράζ προσφορών για έργα στο εξωτερικό

Σε μπαράζ υποβολής προτάσεων για την ανάληψη εργασιών στο εξωτερικό έχει προχωρήσει η εταιρεία μεταλλικών κατασκευών MEVACO, προσπαθώντας να διευρύνει περαιτέρω την εξωστρέφειά της σε μια περίοδο ύφεσης για την εγχώρια οικονομία.

«Έχοντας υλοποιήσει με μεγάλη επιτυχία σύνθετα και εξειδικευμένα έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό, βρισκόμαστε σε φάση διεκδίκησης σημαντικών συμβάσεων σε μια σειρά από χώρες, όπως για παράδειγμα η Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της εισηγμένης κ. Δημήτρης Κωστόπουλος, στα πλαίσια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας.

Κατά το πρώτο φετινό πεντάμηνο παρατηρείται υποχώρηση του κύκλου εργασιών, η οποία οφείλεται ως ένα βαθμό στην «κοιλιά» της εσωτερικής αγοράς από τον Απρίλιο και μετά. Ωστόσο ένα άλλο ποσοστό της παρατηρούμενης πτώσης είναι αποτέλεσμα της ανάληψης ορισμένων συμβάσεων όπου το κόστος των υλικών επιβάρυνε τον πελάτη (μικρότερος τζίρος για την εταιρεία, χωρίς επηρεασμό των αποτελεσμάτων).

Πέρα από τα διεκδικούμενα έργα στο εξωτερικό (πέρυσι αποτέλεσαν το 51% του κύκλου εργασιών, ποσοστό που είναι ακόμη πιο ψηλό κατά το πρώτο φετινό πεντάμηνο), θα διεκδικηθούν εργασίες και εντός Ελλάδας τόσο σε διάφορα έργα που εκτελούνται (π.χ. Μετρό Θεσσαλονίκης).

Επίσης, πηγή εσόδων για την εταιρεία είναι και η κατασκευή μεταλλικών τμημάτων για φωτοβολταϊκά πάρκα, που διατίθενται είτε στην Ελλάδα (παρατηρείται κάποια περιορισμένη άνοδος, καθώς οι αποδόσεις υπερβαίνουν σημαντικά αυτές των επιτοκίων των προθεσμιακών καταθέσεων), είτε στο εξωτερικό.

Τέλος, η χθεσινή τακτική γενική συνέλευση αποφάσισε την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,04 ευρώ ανά μετοχή, παρά το ζημιογόνο αποτέλεσμα του 2016.

Η διοίκηση της εταιρείας χαρακτήρισε τις σχέσεις της με τις τράπεζες ως πολύ καλές, σημείωσε πως δεν έχει καμιά ληξιπρόθεσμη υποχρέωση και συμπλήρωσε πως το ποσό της επιστροφής κεφαλαίου θα προέλθει κυρίως από διάφορες ενέργειες μείωσης του κόστους και πως θα είναι αφορολόγητο για τους μετόχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v