Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστροφή στα κέρδη για την Κλ. Ναυπάκτου

Η εισηγμένη εταιρεία αναμένεται να καταγράψει κερδοφόρο πρώτο εξάμηνο, επανακάμπτοντας σε θετικό πρόσημο μετά από πολλά χρόνια. Το φθινόπωρο οι αποφάσεις για νέες επενδύσεις στην παραγωγή.

Επιστροφή στα κέρδη για την Κλ. Ναυπάκτου

Σε κερδοφόρο πορεία αναμένεται να επιστρέψει κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο η Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Βασίλης Πολύχρονος, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης την Παρασκευή.

«Προβλέπεται πως θα είναι κερδοφόρος τόσο η μητρική εταιρεία (παραγωγή νήματος), όσο και οι δύο θυγατρικές της (εκκοκκιστήριο και φωτοβολταϊκό πάρκο). Το πρώτο φετινό εξάμηνο τρέχει με διψήφιο ποσοστό ανόδου στις πωλήσεις μας και με διευρυμένο περιθώριο κέρδους, μετά και την αύξηση των διεθνών τιμών στο νήμα. Οι μηχανές του κλωστηρίου στη Ναύπακτο δουλεύουν σε 24ωρη βάση επί επτά ημέρες την εβδομάδα. Ακόμη και η προγραμματισμένη μηνιαία διακοπή της λειτουργίας λόγω του καλοκαιριού, φέτος θα είναι μικρότερη σε διάρκεια. Προφανώς, η μονάδα έχει εξαντλήσει το 100% της παραγωγικής δυναμικότητάς της».

«Το θετικό επίσης είναι ότι πέρυσι το φθινόπωρο αγοράσαμε σε χαμηλές τιμές το σύνολο των ετήσιων αναγκών μας σε βαμβάκι (α’ ύλη), οπότε η καλή πορεία του εξαμήνου αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι και τον προσεχή Σεπτέμβριο. Οι παραγγελίες που έχουμε είναι ικανοποιητικές και προέρχονται κυρίως από το εξωτερικό. Άλλωστε, το 70% των πωλήσεων της μητρικής εταιρείας και το 85% του κύκλου εργασιών του ομίλου κατευθύνεται στις αγορές του εξωτερικού. Ακόμη όμως και από τις πωλήσεις μας στην Ελλάδα, το μεγαλύτερο τμήμα αυτών μετατρέπεται σε προϊόντα που και αυτά κατευθύνονται εκτός της χώρας» ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας.

Στα σχέδια της Κλωστοϋφαντουργίας Ναυπάκτου εντάσσεται και η αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας. Όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Δημήτρης Πολύχρονος, «αλήθεια είναι ότι εξετάζουμε θετικά το ενδεχόμενο υλοποίησης επένδυσης στη μονάδα της Ναυπάκτου, προκειμένου να αυξήσουμε την παραγωγική της δυναμικότητα κατά περίπου 40%-50%, ενώ παράλληλα να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας, να εκμεταλλευθούμε οικονομίες κλίμακας και να διευρύνουμε την προϊοντική μας γκάμα. Για να πάρουμε όμως τις οριστικές μας αποφάσεις, θα πρέπει να περιμένουμε τους όρους κάποιων επενδυτικών προγραμμάτων (λήψη επιχορήγησης). Οι όροι αυτοί λογικά θα έχουν ξεκαθαρίσει έως το τέλος του φθινοπώρου».

Τέλος, η διοίκηση της Κλωστοϋφαντουργίας Ναυπάκτου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετόχου για το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας μέρους της πάλαι ποτέ Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, απάντησε πως «αν κάτι τέτοιο επιτευχθεί, θα είναι μια θετική εξέλιξη για τον κλάδο, για τους εργαζόμενους αλλά και για τις τοπικές κοινωνίες σε Ροδόπη και Ημαθία. Θεωρούμε θετικό σενάριο την επαναλειτουργία των μονάδων, υπό την προϋπόθεση όμως ότι ο ανταγωνισμός θα γίνεται με ίσους όρους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v