Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda: Καταθέτει σήμερα το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Ελληνικού

Τα σημαντικότερα μέτωπα έκλεισαν και προχωρά ένα ακόμη βήμα για την επένδυση στο Ελληνικό. Τα επόμενα βήματα και τα σημεία-κλειδιά για να προχωρήσει ο σχεδιασμός. Ο ρόλος της ειδικής επιτροπής που θα εισηγηθεί στον υπουργό.

Lamda: Καταθέτει σήμερα το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Ελληνικού

Σήμερα πρόκειται να κατατεθεί επισήμως από τη Lamda Develοpment το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του Ελληνικού καθώς μετά τις συσκέψεις της προηγούμενης εβδομάδας φαίνεται πως έχουν κλείσει τα δύο σημαντικότερα μέτωπα, το δασικό και το αρχαιολογικό. Όπως έχει αναφέρει πρόσφατα το Euro2day.gr, το ΣΟΑ περιέχει, σε γενικές γραμμές, τις προς πολεοδόμηση περιοχές, τα ρέματα κ.λπ.

Πριν εγκριθεί το ΣΟΑ από το υπουργείο Περιβάλλοντος, απαιτείται, με βάση το νόμο, η γνωμοδότηση ειδικής πενταμελούς επιτροπής από πρόσωπα διεθνούς κύρους. Η επιτροπή έχει προθεσμία δύο μηνών για να γνωμοδοτήσει στον υπουργό, ενώ θα απαιτηθούν περισσότεροι μήνες για την έγκριση του λεπτομερούς πολεοδομικού σχεδιασμού.

Τόσο το ΣΟΑ όσο και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που θα το συνοδεύει θα ενταχθούν σε προεδρικό διάταγμα, το οποίο πρέπει να εγκριθεί στη συνέχεια από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) αφού προηγηθεί η διαβούλευση που ορίζει ο νόμος. Αφού ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία, τότε θα θεωρείται ολοκληρωμένη και η συμφωνία και θα καταβληθεί η πρώτη δόση του τιμήματος από το επενδυτικό σχήμα υπό την Lamda Development.

Μέχρι τότε, βέβαια, πρέπει να έχουν κλείσει και αρκετές, μικρότερης σημασίας αλλά δύσκολες, εκκρεμότητες, που ξεκινούν από τη μεταφορά του αμαξοστασίου της Οδικές Συγκοινωνίες (Ο.ΣΥ. ΑΕ) και φτάνουν μέχρι την έξωση άλλων ιδιωτών χρηστών, που δεν φεύγουν... με το καλό!

Με την επίσημη κατάθεση του ΣΟΑ θα γίνουν γνωστές και οι λεπτομέρειες για τα κτίρια-τοπόσημα που πρόκειται να κατασκευαστούν, με βάση το σχέδιο ανάπτυξης του Ελληνικού που προωθεί το επενδυτικό σχήμα υπό την Lamda Develοpment, η οποία σήμερα έχει προγραμματίσει και την ετήσια τακτική γενική συνέλευσή της.

Μεταξύ των κτιρίων περιλαμβάνονται τουλάχιστον δύο ουρανοξύστες καθώς και άλλα κτίρια «ειδικού αρχιτεκτονικού σχεδιασμού», από το ολοκληρωμένο τουριστικό συγκρότημα/καζίνο μέχρι το εμπορικό κέντρο και το ενυδρείο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v