Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Μερική στάση πληρωμών κήρυξε η Moody's

Ο οίκος αξιολόγησης σημειώνει ότι προχωρά στην κίνηση αυτή μετά την μη πληρωμή του κουπονιού που έπρεπε να καταβληθεί στις 15 Μαϊου, με βάση και τη συμφωνία κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης που είχε ανακοινώσει η εισηγμένη.

Frigoglass: Μερική στάση πληρωμών κήρυξε η Moodys

H Μoody's έθεσε σήμερα την Frigoglass σε καθεστώς «μερικής στάσης πληρωμών» (LD) μετά την αθέτηση πληρωμής του κουπονιού επί των τίτλων ύψους 250 εκατ. ευρώ, με βάση και τη συμφωνία αναδιάρθρωσης με τους πιστωτές που είχε ανακοινώσει η εισηγμένη. 

Ο οίκος αξιολόγησης σημειώνει ότι προχωρά στην κίνηση αυτή μετά την μη πληρωμή του κουπονιού που έπρεπε να καταβληθεί στις 15 Μαϊου, συν την περίοδο χάριτος 30 ημερών. Σημειώνει δε ότι η εταιρία προχωρά ακόμη σε πληρωμές στις υπόλοιπες υποχρεώσεις της. 

Σημειώνεται ότι η εταιρία ανακοίνωσε προ μηνών σχέδιο κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης σε συμφωνία με τον βασικό μέτοχο Boval που είναι επίσης και δανειστής της εισηγμένης. Για να ολοκληρωθεί η συμφωνία θα έπρεπε να έχει τη συμφωνία τουλάχιστον του 50% των πιστωτών κατά νούμερο και του 75% κατά αξία. 

H Frigoglass στις 11 Μαϊου είχε ανακοινώσει ότι είχε εξασφαλίσει την συγκατάθεση του 85,8% των ομολογιούχων στη συναλλαγή. 

Εάν ολοκληρωθεί η συναλλαγή όπως έχει σχεδιαστεί, η Moodys πιθανότατα θα το θεωρήσει «συναλλαγή υπό πίεση» (distressed). 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v