Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπαράζ επενδύσεων σχεδιάζει η Flexopack

Επενδύσεις της τάξεως των 15 εκατ. ευρώ έως το 2019 σχεδιάζει ο εισηγμένος όμιλος. Τι δηλώνει ο Σταμάτης Γκινοσάτης για πορεία και τη στρατηγική ανάπτυξη της εταιρείας. Γιατί δεν διανέμεται μέρισμα παρά το κερδοφόρο αποτέλεσμα.

Μπαράζ επενδύσεων σχεδιάζει η Flexopack

Επενδύσεις της τάξεως των 15 εκατ. ευρώ σχεδιάζει ο όμιλος Flexopack για την τριετία 2017-2019 σε Ελλάδα και εξωτερικό σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας Σταμάτης Γκινοσάτης, στα πλαίσια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Οι επενδύσεις αυτές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, τις μονάδες του Κορωπίου και της Πολωνίας και αποβλέπουν στη διεύρυνση της παραγωγικής δυναμικότητας του ομίλου.

Σήμερα, η Flexοpack δουλεύει κατά μέσο όρο γύρω στο 85%-90% της πλήρους παραγωγικής της δυναμικότητας και μάλιστα η μονάδα της Πολωνίας (εξυπηρετεί όχι μόνο την τοπική αγορά, αλλά και γειτονικές χώρες της Κεντρικής Ευρώπης) αδυνατεί να ανταποκριθεί στην υπάρχουσα ζήτηση. «Όταν ξεκινούσαμε το συγκεκριμένο project, δεν περιμέναμε ότι θα πάει τόσο καλά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Οι επενδύσεις που σχεδιάζουμε θα ανεβάσουν την παραγωγική δυναμικότητα της μονάδας κατά περίπου 70%», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γκινοσάτης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εισηγμένης, το πρόγραμμα των σχεδιαζόμενων επενδύσεων, η αστάθεια του εξωτερικού περιβάλλοντος, αλλά και ο συντηρητισμός που διακρίνει τη διοίκηση, είναι οι λόγοι για τους οποίους η Flexopack αποφάσισε να μην διανείμει μέρισμα για τη χρήση 2016, παρά το κερδοφόρο αποτέλεσμα που σημείωσε.  

«Κάθε άλλο, παρά αντίθετοι είμαστε με τις χρηματικές διανομές προς τους μετόχους μας. Το έχουμε κάνει άλλωστε τόσες πολλές φορές κατά το παρελθόν. Ωστόσο, αγαπάμε την εταιρεία μας, κοιτάζουμε το μακροπρόθεσμο όφελός της και προσέχουμε όσο μπορούμε να περιορίζουμε τους κινδύνους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, απαντώντας ο κ. Γκινοσάτης σε σχετικές ερωτήσεις μετόχων, μεταξύ άλλων σημείωσε:

  • Είμαστε ευχαριστημένοι από τη μέχρι τώρα πορεία της εταιρείας μέσα στο 2017.
  • Η επένδυση στο Κορωπί θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους και θα δημιουργήσει τουλάχιστον είκοσι νέες θέσεις εργασίας.
  • Η διοίκηση  δεν σκέφτεται το σενάριο αποχώρησης από την Ελλάδα, κυρίως λόγω της υπάρχουσας υποδομής, αλλά και του πολύ υψηλού επιπέδου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η χώρα. Ωστόσο, η ύπαρξη παραγωγικής δυνατότητας και εκτός της χώρας πιθανόν να έχει βοηθήσει κατά τα τελευταία χρόνια (country risk) στην ανάληψη κάποιων διεθνών παραγγελιών.
  • H διεθνής αγορά (ο όμιλος είναι κατά βάση εξαγωγικός) παρουσιάζει ανοδική τάση, πλην όμως ο ανταγωνισμός είναι σκληρός. «Εμείς ανεβάζουμε τις πωλήσεις μας κυρίως διευρύνοντας τα μερίδια αγοράς μας και σ’ αυτό συμβάλλουν και τα νέα προϊόντα που συχνά λανσάρουμε» επισημάνθηκε.
  • Σε διεθνές επίπεδο, είμαστε μια μάλλον μικρή εταιρεία, άρα έχουμε σαφή περιθώρια ανόδου στο μέλλον.
  • Δουλεύουμε πάνω σε τέσσερις πυλώνες: α) Ισχυροποίηση του  ερευνητικού μας κέντρου β) Αύξηση παραγωγικής μας δυναμικότητας γ) Εξάπλωση του δικτύου διανομής μας δ) Ισχυρή χρηματοοικονομική βάση.
  • Οι βασικοί  μέτοχοι δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο μείωσης του ποσοστού τους, ενώ δεν απορρίπτουν -σε θεωρητική πάντοτε βάση- πιθανότητα προσέλκυσης στρατηγικού επενδυτή, μόνο αν αυτό θα εξυπηρετούσε τα μακροχρόνια συμφέροντα της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v