Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξαγορά της ΒΙ.Κ.Η. «δουλεύει»» ο Σπ. Θεοδωρόπουλος

Νέες επενδύσεις στην αλλαντοβιομηχανία εξετάζει ο επιχειρηματίας, μετά την απόκτηση της Νίκας, η οποία βρίσκεται σε φάση εξυγίανσης. Τo distress deal για τη ΒΙ.Κ.Η. Εξετάζεται χρηματιστηριακή επάνοδος για την Chipita.

Εξαγορά της ΒΙ.Κ.Η. «δουλεύει»» ο Σπ. Θεοδωρόπουλος
Kρίσιμη μάζα και πρόσβαση στην πρώτη ύλη επιδιώκει να αποκτήσει η αλλαντοβιομηχανία Νίκας, η οποία μετά από 2,5 περίπου χρόνια «ταλαιπωρίας» βρίσκεται υπό τη σκέπη του επιχειρηματία Σπ. Θεοδωρόπουλου.

Η εταιρία, που διαθέτει ένα ισχυρό brand name στην ελληνική αγορά, το 2016 κατείχε μερίδιο 11,8% και τον Μάιο του 2017 διεύρυνε την επιρροή της στο 17% σε όγκο και 15,3% σε αξία.

Για την ενίσχυση ωστόσο της δυναμικής της Nίκας, η διοίκηση της εταιρίας επεξεργάζεται νέες κινήσεις, οι οποίες περιγράφηκαν στο πλαίσιο της τακτικής γ.σ. της εισηγμένης. Ο κ. Θεοδωρόπουλος ανάφερε ότι βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της αλλαντοβιομηχανίας ΒΙ.Κ.Η., η οποία όπως ο ίδιος είπε, πιέζεται από τον υψηλό της δανεισμό.

Η συγκεκριμένη εταιρία αποτελεί τη  βάση του ομίλου επιχειρήσεων της οικογένειας Παπαγιάννη. Εδρεύει στην Άρτα και αποτελεί μια πλήρως καθετοποιημένη ελληνική μονάδα. Διαθέτει δικό της χοιροστάσιο αλλά και συνεργασία με δίκτυο 50 κτηνοτρόφων της περιοχής, προκειμένου να προμηθεύεται την πρώτη ύλη, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί δικό της σφαγείο και ασφαλώς τη μονάδα μεταποίησης στην Άρτα.

Σε εμπορικό επίπεδο, η ΒΙ.Κ.Η. έχει κατοχυρώσει μερίδιο 6% στην εγχώρια αγορά, ποσοστό το οποίο διατηρεί μέσα στην αρνητική οικονομική συγκυρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες  του Euro2day.gr, παρά την έντονα πτωτική τάση στη ζήτηση αλλά και την ανωμαλία που προκάλεσε στην προμηθευτική αλυσίδα η κατάρρευση του δικτύου της Μαρινόπουλος, η ΒΙ.Κ.Η. πέτυχε να διατηρήσει το 2016 σταθερό κύκλο εργασιών στα 20 εκατ. ευρώ περίπου και να εμφανίσει κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων της τάξης του 1,7 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο καθαρού αποτελέσματος -μετά το ζημιογόνο 2015- αναμένεται να ισορροπήσει στο 2016. 

Πέραν των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της υπό εξαγορά εταιρίας, ο κ. Θεοδωρόπουλος αναφέρθηκε και στην πλέον διεθνοποιημένη επιχειρηματική του δραστηριότητα που εκπροσωπείται μέσω της Chipita. Όπως είπε ο ίδιος, δεν θα αργήσει η ώρα που η Chipita θα μπει στο Χρηματιστήριο, προσθέτοντας πως δεν ξέρει ακόμη αν θα είναι στο ελληνικό ή σε κάποιο στο εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v