Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστροφή στα κέρδη για την Κλωσ/γία Ναυπάκτου

Η οικονομική πορεία του εισηγμένου Ομίλου κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 και οι πρώτες εκτιμήσεις της διοίκησης για τις εξελίξεις στο δεύτερο μισό του έτους.

Επιστροφή στα κέρδη για την Κλωσ/γία Ναυπάκτου

Σε κερδοφόρο αποτέλεσμα επέστρεψε κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο η Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου, επιβεβαιώνοντας παλαιότερα δημοσιεύματα του Euro2day.gr.

Ειδικότερα, σε επίπεδο ομίλου, ο κύκλος εργασιών στο Α’ εξάμηνο της χρήσης 2017 ανήλθε στο ποσό των 7,545 εκατ. έναντι ποσού 5,51 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016, δηλαδή αυξήθηκε κατά 36,9%.

Η άνοδος του κύκλου εργασιών οφείλεται κυρίως στην αύξηση της παραγωγικότητας του κλωστηρίου (λειτουργία 24 ωρών την ημέρα και επτά ημερών την εβδομάδα) και την βελτίωση των τιμών πωλήσεως των νημάτων στη διεθνή αγορά. Η τόνωση των αποτελεσμάτων της θυγατρικής ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ ΣΟΦΑΔΩΝ οφείλεται στη ρευστοποίηση των αποθεμάτων σε αυξημένες τιμές έναντι της προηγουμένης χρήσεως. Η θυγατρική ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΗΝΕΙΑΣ 2 επηρέασε επίσης θετικά τον κύκλο εργασιών του ομίλου κατά το ποσό των 217,5 χιλ. ευρώ.

Το καθαρό αποτέλεσμα του εξαμήνου διαμορφώθηκε στα +270 χιλ. ευρώ (έναντι -258 χιλ.), ενώ οι ταμειακές ροές ήταν θετικές (2,17 εκατ.), μειώνοντας ισόποσα τον καθαρό δανεισμό που κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα (800 χιλ. ευρώ).

Η διοίκηση της εισηγμένης αναμένει «να συνεχιστεί η κερδοφορία τόσο της μητρικής όσο και των θυγατρικών και το β’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Το β’ εξάμηνο ξεκινά η συγκομιδή βάμβακος και ουσιαστικά η δραστηριοποίηση της θυγατρικής μας ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ ΣΟΦΑΔΩΝ, γεγονός που καθορίζει σε σημαντικό βαθμό την πορεία των εργασιών της εταιρείας από πλευράς τιμών και κερδοφορίας.

Η εταιρεία δεν αναμένει μεγάλες διαφοροποιήσεις στις ποσότητες που θα επεξεργαστεί αφού και η συνολική εγχώρια παραγωγή βάμβακος αναμένεται να είναι περίπου η ίδια (260-270 χιλ. τόνοι). Επιπλέον της βασικής της δραστηριότητας, η ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ ΣΟΦΑΔΩΝ δραστηριοποιείται και στην εμπορία σιτηρών εκμεταλλευόμενη το δίκτυο συνεργαζόμενων καλλιεργητών αλλά και τις εγκαταστάσεις της.

Μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη των αποτελεσμάτων για το β’ εξάμηνο θα παίξουν τα εξής :

α) καιρικές συνθήκες συλλογής βάμβακος σε συνάρτηση με τις τιμές βάμβακος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

β) συναλλαγματικές ισοτιμίες μεταξύ ευρώ – δολαρίου και τούρκικης λίρας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v