Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι απαντά η Σαράντης για το πρόστιμο της Επ. Ανταγωνισμού

"Η βάση υπολογισμού του προστίμου το οποίο επεβλήθη στην Εταιρεία (ετήσιες πωλήσεις στην αγορά καλλυντικών επιλεκτικής διανομής) είναι αυθαίρετη και ευρίσκεται εκτός πραγματικότητος", αναφέρει η εταιρεία.

Τι απαντά η Σαράντης για το πρόστιμο της Επ. Ανταγωνισμού

Αναφορικά με την υπ' αριθμό 646/2017 Απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε συνέχεια της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην χονδρική και λιανική πώληση καλλυντικών, και η οποία επέβαλε στην Γρηγόρης Σαράντης ΑΒΕΕ πρόστιμο 1.939.849,41 ευρώ η θέση της εταιρείας, η οποία και παρουσιάστηκε ενώπιoν της Επιτροπής Ανταγωνισμού (πλήν του σημείου 3 κατωτέρω για το οποίο η Εταιρεία έλαβε γνώση δια της Αποφάσεως), συνοψίζεται στα εξής:

(1) Ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε συνεννόηση μεταξύ των διανομέων καλλυντικών επιλεκτικής διανομής στην Ελλάδα με σκοπό να οριστούν οι τιμές των καλλυντικών ή και για οποιαδήποτε άλλο λόγο, και σε κάθε περίπτωση, ενώπιον της Επιτροπής δεν εμφανίστηκε οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο προς τούτο, είτε από πορίσματα του ελέγχου που διεξήγε η Επιτροπή είτε από την ακροαματική διαδικασία.

(2) Σε κάθε περίπτωση, το δικαίωμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού να επιβάλλει πρόστιμο έχει υποπέσει στη νόμιμη παραγραφή.

(3) Η βάση υπολογισμού του προστίμου το οποίο επεβλήθη στην Εταιρεία (ετήσιες πωλήσεις στην αγορά καλλυντικών επιλεκτικής διανομής) είναι αυθαίρετη και ευρίσκεται εκτός πραγματικότητος .

Οι παραπάνω θέσεις της εταιρείας θα διατυπωθούν και στην προσφυγή που θα καταθέσει κατά της Αποφάσεως ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, όπου και έχουμε τη βεβαιότητα ότι η Εταιρεία θα δικαιωθεί, λόγω παραβίασης από την Απόφαση θεμελιωδών αρχών του Δικαίου.

Επιπροσθέτως σημειώνεται ότι η Εταιρεία ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ διατηρεί έμμεση συμμετοχή κατά ποσοστό 49% στην εταιρεία με επωνυμία ΕΣΤΕ ΛΩΝΤΕΡ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ, στην οποία η προαναφερόμενη Απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.388.425,35 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v