Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη επιδόσεων βλέπουν οι Ευρωσύμβουλοι

Για ποιους λόγους η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας ευελπιστεί σε βελτίωση των οικονομικών της επιδόσεων κατά τα επόμενα χρόνια. Επαφές με συστημικές τράπεζες για την ανάληψη διαχείρισης προβληματικών δανείων.

Ανάκαμψη επιδόσεων βλέπουν οι Ευρωσύμβουλοι

Βελτίωση οικονομικών επιδόσεων σημείωσαν οι Ευρωσύμβουλοι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, καθώς ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε στο 1,868 εκατ. (από 1,025 εκατ.), το EBITDA επανήλθε σε θετικό επίπεδο (+59 χιλ.) και η ζημία περιορίστηκε από τα 973 στα 296 χιλ. ευρώ.

Η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας (η οποία δρομολογεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών – 1 νέα μετοχή σε κάθε 3 παλαιές) εκφράζει την αισιοδοξία της για ακόμη καλύτερες επιδόσεις κατά τα επόμενα χρόνια, λόγω:

• Της αναμενόμενης προώθησης των έργων του νέου ΕΣΠΑ που εμπεριέχει σημαντικούς πόρους για έργα συμβουλευτικής, έργα για την καταπολέμηση της ανεργίας και φτώχειας, νέας επιχειρηματικότητας, όπου η εταιρεία έχει αναπτύξει εξειδίκευση και εμπειρία.

• Των συμβουλευτικών υπηρεσιών που θα χρειαστούν ενόψει της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που επιβάλλεται να προχωρήσει η χώρα από το Μνημόνιο (π.χ. αποκρατικοποιήσεις, συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών).

• Των αναγκών αναδιάρθρωσης των ελληνικών επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των υπερχρεωμένων.

• Των δυνατοτήτων που υπάρχουν στο εξωτερικό για ανάληψη συμβάσεων.

• Των επαφών που γίνονται με συστημικές τράπεζες, με στόχο την ανάληψη διαχείρισης προβληματικών δανείων των πελατών τους.

• Της εμπειρίας που διαθέτει η εισηγμένη σε προγράμματα Διασυνοριακής και Διακρατικής συνεργασίας INTERREG (MED, GR-BG, GR-FYROM)

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης, «παρόλη τη μεγάλη καθυστέρηση που έχει παρουσιασθεί στην κλάδο λόγω της παρατεταμένης μεταβατικής περιόδου άνω των 24 μηνών, έχουν ξεκινήσει οι σχετικές διαδικασίες για τη σταδιακή προκήρυξη νέων έργων για το νέο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης. Η εταιρεία ήδη από το 2016 συμμετέχει σε πολλούς διαγωνισμούς προϋπολογισμού άνω των 5 εκατ. ευρώ και προβλέπεται ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχίσει εντατικά να συμμετέχει σε νέους διαγωνισμούς».

Ήδη μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017 έχουν υπογραφεί 1 εκατ. ευρώ νέες συμβάσεις και η διοίκηση εκτιμά ότι θα υπογράψει νέες στο δεύτερο εξάμηνο του έτους οι όποιες αναμένεται να εξασφαλίσουν επαρκώς τη δραστηριότητα του ομίλου για τα επόμενα χρόνια.

«Σε κάθε περίπτωση το κρίσιμο για την εξέλιξη της δραστηριότητας του ομίλου είναι το ύψος των νέων συμβολαίων που θα υπογράψει στα επόμενα δυο έτη για να εξασφαλίσει δραστηριότητα και ομαλή λειτουργία για τα επόμενα έτη» καταλήγει η εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v