Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Διπλή αναβάθμιση από Moody's

Μετά την αναδιάρθρωση χρέους, το ετήσιο επιτοκιακό κόστος της Frigoglass μειώνεται κατά 14 εκατ. ετησίως και η ωρίμανση των τίτλων επεκτάθηκε. Ως εκ τούτου, ο οίκος εκτιμά ότι η Frigoglass θα έχει επαρκή ρευστότητα για να καλύψει τις ανάγκες της.

Frigoglass: Διπλή αναβάθμιση από Moodys

Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Frigoglass κατά δυο βαθμίδες, σε Caa1 από Caa3 προχώρησε η Moody's μετά την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του χρέους της εισηγμένης. 

Επίσης, ο οίκος αναβάθμισε το rating όσον αφορά στην πιθανότητα στάσης πληρωμών από την εισηγμένη, σε Caa1-PD από Ca-PD/LD. Το outlook των αξιολογήσεων παραμένει αρνητικό.

Η αναβάθμιση της Frigoglass λαμβάνει χώρα μετά την ολοκλήρωση της κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης στις 23 Οκτωβρίου. Οι ομολογιούχοι που αποδέχτηκαν να προσφέρουν νέα κεφάλαια, έλαβαν σε αντάλλαγμα των senior μη εξασφαλισμένων τίτλων τους, ένα μείγμα τίτλων πρώτης και δεύτερης εξασφάλισης και μετοχών.

Η Moody's θεωρεί ότι η συναλλαγή ήταν ανταλλαγή υπό πίεση (distressed exchange) κάτι που συνιστά στάση πληρωμών.

Μετά την αναδιάρθρωση, το ετήσιο επιτοκιακό κόστος της Frigoglass μειώνεται κατά 14 εκατ. ετησίως και η ωρίμανση των τίτλων επεκτάθηκε. Ως εκ τούτου, ο οίκος εκτιμά ότι η Frigoglass θα έχει επαρκή ρευστότητα για να καλύψει τις ανάγκες της, μεταξύ των οποίων και οι κεφαλαιακές δαπάνες. Ωστόσο, η παραγωγή ταμειακών ροών παραμένει αδύναμη, υπογραμμίζει.  

 

      

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v