Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λεκκάκος: Η Ευρωπαϊκή Πίστη θα εκμεταλλευθεί την οικονομική ανάκαμψη

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της εισηγμένης ασφαλιστικής εταιρείας, με αφορμή το κλείσιμο 40 ετών συνεχούς παρουσίας της στην αγορά. Ανεβαίνει και φέτος η παραγωγή σε μια στάσιμη αγορά.

Λεκκάκος: Η Ευρωπαϊκή Πίστη θα εκμεταλλευθεί την οικονομική ανάκαμψη

«Η διαφαινόμενη ανάκαμψη στην οικονομία, έστω και περιορισμένη, θα ωφελήσει τον ασφαλιστικό κλάδο. Τα επόμενα χρόνια, η αγορά μας θα μεγαλώσει και η Ευρωπαϊκή Πίστη είναι σε θέση να διευρύνει περαιτέρω τα μερίδια αγοράς της, να αυξήσει την κερδοφορία της και να ενισχύσει την ήδη υψηλή κεφαλαιακή της επάρκεια».

Αυτά δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πίστης Σταύρος Λεκκάκος, στο πλαίσιο του εορτασμού των σαράντα ετών της εισηγμένης ασφαλιστικής εταιρείας, συμπληρώνοντας πως «η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια θα πρέπει να αποτελέσει την αρχή μιας νέας στρατηγικής και υλοποίησης ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα» και ότι «η Ευρωπαϊκή Πίστη που άντεξε στην κρίση (από τις 148 ασφαλιστικές εταιρείες του 1987 συνεχίζουν μόνο οι 13), θα συνεχίσει στην εποχή της ανάκαμψης ακόμη πιο ισχυρή».

Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης, ο Στέφανος Βερζοβίτης, γενικός διευθυντής οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών της εταιρείας, αναφέρθηκε στη μεγάλη ανάπτυξη που σημείωσε η Ευρωπαϊκή Πίστη κατά τη σαραντάχρονη πορεία της.

«Ξεκινώντας το 1977 ως η Νο 148 ασφαλιστική εταιρεία, σήμερα η Ευρωπαϊκή Πίστη κατατάσσεται στην έκτη θέση ως προς το ύψος της παραγωγής, στην πέμπτη ως προς την προ φόρων κερδοφορία της, στην τέταρτη ως προς τον αριθμό του προσωπικού της και στην τρίτη με βάση τις προμήθειες παραγωγής προς το δίκτυό της».

Παράλληλα, ο κ. Βερζοβίτης αναφέρθηκε και στο ύψος ορισμένων οικονομικών στοιχείων, σημειώνοντας πως η εταιρεία έχει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, ίδια κεφάλαια πάνω από 100 εκατ. ευρώ, ενεργητικό 400 εκατ. ευρώ, αποθεματικά 300 εκατ. ευρώ με αξιολόγηση Α, πάνω από 5.000 συνεργάτες, υψηλούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας με βάση το θεσμικό πλαίσιο του Solvency II και παραγωγή που φέτος θα κυμανθεί γύρω στα 200 εκατ. ευρώ.

«Φέτος, θα παρουσιάσουμε νέα άνοδο παραγωγής, σε μια περίοδο όπου η αγορά κινείται πολύ κοντά στα περυσινά επίπεδα» ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v