Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΑΙΠΕΔ: Εντολή για αντικατάσταση της διοίκησης του ΟΛΘ

Η τοποθέτηση μεταβατικής διοίκησης, μοντέλο που ακολούθησε το ΤΑΙΠΕΔ και στην περίπτωση του ΟΛΠ, θεωρείται προϋπόθεση για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και τη μεταβίβαση στο νέο ιδιοκτήτη.

ΤΑΙΠΕΔ: Εντολή για αντικατάσταση της διοίκησης του ΟΛΘ

Την αντικατάσταση του προέδρου Κων/νου Μέλλιου, του αντιπροέδρου Δημήτρη Ρούτου και του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΘ Δημήτρη Μακρή έχει ζητήσει η διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας πώλησης του 67% στην South Europe Gateway Thessaloniki που συμμετέχουν η γερμανική DIEP, η γαλλική Terminal Link και ο όμιλος Σαββίδη.

Η τοποθέτηση μεταβατικής διοίκησης, μοντέλο που ακολούθησε το ΤΑΙΠΕΔ και στην περίπτωση του ΟΛΠ, θεωρείται προϋπόθεση για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και τη μεταβίβαση των μετοχών του οργανισμού στο νέο ιδιοκτήτη. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα πρόσωπα που θα αναλάβουν να στελεχώσουν τη μεταβατική διοίκηση. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται, επίσης, η μείωση του αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, από 11 που είναι σήμερα, σε εννέα.

Σημειώνεται πως μέχρι χθες το βράδυ δεν ήταν γνωστό αν θα συζητηθεί στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο του OΛΘ η πρόσκληση Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης προκειμένου να προχωρήσουν οι αλλαγές στη διοίκηση.

Το θέμα της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης δεν ήταν, τουλάχιστον μέχρι χθες το βράδυ, στην ημερήσια διάταξη των θεμάτων που θα συζητηθούν στο σημερινό Δ.Σ. Αν τελικά συζητηθεί το θέμα, η έκτακτη γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί εντός 20 ημερών.

Η σύμβαση πώλησης του OΛΘ στην South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) Limited, την εταιρεία που σύστησε η ένωση του προτιμητέου επενδυτή «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», «Belterra Investments Ltd.» και «Terminal Link SAS» έναντι συνολικού τιμήματος 231,926 εκατ. ευρώ υπεγράφη την περασμένη Πέμπτη.

Η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών υπεγράφη μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ εκκρεμεί η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η σύμβαση παραχώρησης θα επικυρωθεί από τη Βουλή και εκτιμάται ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί η συναλλαγή με τη μεταβίβαση των μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v