Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΛΘ: Στις 25 Ιανουαρίου η έκτακτη Γ.Σ. για αλλαγή διοίκησης

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΛΘ που πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά το χθεσινό επεισοδιακό διοικητικό συμβούλιο, αποφασίστηκε η σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης στις 25 Ιανουαρίου. Τι θα συζητηθεί.

ΟΛΘ: Στις 25 Ιανουαρίου η έκτακτη Γ.Σ. για αλλαγή διοίκησης

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΘ, που πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία εξωδίκου από τον βασικό μέτοχο του οργανισμού (ΤΑΙΠΕΔ), το Δ.Σ. συνεδρίαση εκ νέου σήμερα και αποφάσισε να πραγματοποιηθεί στις 25 Ιανουαρίου έκτακτη γενική συνέλευση. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για αντικατάσταση του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου και του αντιπροέδρου του ΟΛΘ. Εξετάζεται και η μείωση των μελών του Δ.Σ. από 11 σε εννέα, ενώ στα θέματα της συνέλευσης περιλαμβάνεται και η παροχή εξουσιοδότησης στη νέα διοίκηση για να προχωρήσει σε τροποποιήσεις της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΟΛΘ και ελληνικού δημοσίου. Αναμένεται να εγκριθεί, επίσης, η τροποποίηση και κωδικοποίηση του καταστατικού του ΟΛΘ, καθώς και η αλλαγή σκοπού. 

Την έκτακτη γενική συνέλευση είχε ζητήσει από την προηγούμενη εβδομάδα η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά η διοίκηση του ΟΛΘ δεν την είχε συμπεριλάβει στα θέματα που επρόκειτο να συζητηθούν χθες. Τελικά υπήρξε παρέμβαση του ΤΑΙΠΕΔ με εξώδικο στο οποίο αναφέρονταν όλα τα θέματα που ο βασικός μέτοχος θεωρεί πως πρέπει να συζητηθούν στη συνέλευση. Μετά το εξώδικο, το Δ.Σ. του ΟΛΘ συνεδρίασε εκ νέου σήμερα. Οι αλλαγές συνδέονται με την υπογραφή της σύμβασης πώλησης του ΟΛΘ την προηγούμενη εβδομάδα στο επενδυτικό σχήμα που συμμετέχουν η γερμανική DIEP, η γαλλική Terminal Link και ο όμιλος Σαββίδη.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v