Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελτον Χημικά: Πάνω από τους στόχους οι επιδόσεις του 2017

Νέα αύξηση πωλήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό θα επιδιώξει φέτος η ΕΛΤΟΝ Χημικά. Επαφές με στόχο την εξαγορά εταιρειών στο εξωτερικό. Ανώτερες των αρχικών στόχων οι περυσινές οικονομικές επιδόσεις.

Ελτον Χημικά: Πάνω από τους στόχους οι επιδόσεις του 2017

Σε μια πολύ επιτυχημένη χρονιά, μέσα στην οποία ξεπεράστηκαν οι αρχικοί στόχοι, εξελίχθηκε το 2017 για την εισηγμένη εταιρεία ΕΛΤΟΝ Χημικά.

Στις αρχές του προηγούμενου έτους, είχε σχεδιαστεί μια οικονομική χρήση με περίπου στάσιμες εγχώριες πωλήσεις και με μια αξιοσημείωτη ανάπτυξη στο εξωτερικό. Τελικά, όμως, ο κύκλος εργασιών στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά περίπου 7% και του εξωτερικού κατά μεγαλύτερο (διψήφιο) ποσοστό, με αποτέλεσμα οι συνολικές πωλήσεις του ομίλου (το 40% αυτών αφορά τις θυγατρικές του εξωτερικού) να προσεγγίσουν ή και να υπερβούν το 10%.

Σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στην εισηγμένη εταιρεία, η αύξηση των πωλήσεων στο εσωτερικό είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης διεύρυνσης του μεριδίου αγοράς, ενώ στο εξωτερικό συνεχίστηκε και πέρυσι η αναπτυξιακή τροχιά των προηγούμενων ετών.

Αυτό που επίσης χαροποιεί τη διοίκηση της εισηγμένης είναι η διεύρυνση που παρατηρήθηκε στα περιθώρια κέρδους, με αποτέλεσμα η αύξηση των μεγεθών της «κάτω γραμμής» να είναι σαφώς μεγαλύτερη από την αντίστοιχη των πωλήσεων.

«Αυτό είναι το αποτέλεσμα της μακροπρόθεσμης προσπάθειάς μας να στρεφόμαστε σταδιακά προς γκάμα προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Εμείς δεν πουλάμε commodities» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Ο όμιλος δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα με τις τράπεζες: «Μπορούμε να δανειστούμε όποτε το ζητήσουμε, καθώς οι σχέσεις με τα πιστωτικά ιδρύματα είναι άριστες. Στην Ελλάδα έχουμε από τα χαμηλότερα επιτόκια, ενώ με ακόμη μικρότερο κόστος χρηματοδότησης επιβαρυνόμαστε σε χώρες του εξωτερικού», σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι.

Σε ό,τι αφορά τώρα τους στόχους του 2018, θα επιδιωχθεί μια νέα αύξηση των εγχώριων πωλήσεων κατά 5% έως 7%, με ανάλογη ή και υψηλότερη ποσοστιαία άνοδο στα κέρδη, ενώ πιστεύουμε ότι και οι εργασίες μας στο εξωτερικό θα συνεχίσουν να διευρύνονται.

«Είναι γνωστό ότι επιδιώκουμε να επεκταθούμε στο εξωτερικό και μέσα από εξαγορές, κάτι άλλωστε που έχουμε κάνει και κατά το παρελθόν. Θέλουμε να προχωρήσουμε σε εξαγορές τόσο σε χώρες που ήδη δραστηριοποιούμαστε, όσο και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Έχουμε αναθέσει σε σύμβουλο το όλο θέμα της διερεύνησης. Βρισκόμαστε λοιπόν σε επαφή με κάποιες εταιρείες, αλλά κανείς σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορεί να προδικάσει το αν και πότε θα υπάρξει κάποια συμφωνία» υποστηρίζουν οι ίδιοι κύκλοι.

H ΕΛΤΟΝ Χημικά δραστηριοποιείται στη διανομή χημικών προϊόντων, α' υλών υψηλής προστιθέμενης αξίας και καινοτόμων λύσεων στις βιομηχανίες παραγωγής τελικών προϊόντων, σε Νοτιοανατολική Ευρώπη, Ουκρανία και Τουρκία.

Οι τομείς εξειδίκευσής της είναι:

• Αγροτικά Εφόδια και Πολλαπλασιαστικό υλικό

• Τρόφιμα, Ποτά, Ζωική διατροφή

• Προϊόντα προσωπικής και Οικιακής φροντίδας, Φαρμακευτικά

• Κατασκευές, Δομικά Υλικά, Πολυμερή, Κεριά, Πλαστικά, Χρώματα

• Επεξεργασία Νερού, Μετάλλου, Πολυουρεθάνες, Βυρσοδεψία, Κλωστοϋφαντουργία, Βιομηχανικές Εφαρμογές

• Αντιδραστήρια & Όργανα Χημείου

• Εξειδικευμένα Χημικά Ψυκτικών Εφαρμογών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v