Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Pasal: Υπέβαλε αίτημα ρύθμισης των δανείων της

Κομβικό ρόλο στην προτεινόμενη διαδικασία θα παίξει η διάθεση ακινήτων της εταιρείας σε τράπεζες ή όποιους άλλους τρίτους επενδυτές με παράλληλη δραστική απομείωση των δανειακών υποχρεώσεων της εισηγμένης.

Pasal: Υπέβαλε αίτημα ρύθμισης των δανείων της

Σε αίτηση για ρύθμιση του δανεισμού της με βάση τις διατάξεις του Ν. 3558 προχώρησε η εισηγμένη Pasal Development. H αίτηση της εταιρείας γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη των βασικών της πιστωτών και δεν περιλαμβάνει το γνωστό εμπορικό κέντρο Athens Heart.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κομβικό ρόλο στην προτεινόμενη διαδικασία θα παίξει η διάθεση ακινήτων της εταιρείας σε τράπεζες ή όποιους άλλους τρίτους επενδυτές με παράλληλη δραστική απομείωση των δανειακών υποχρεώσεων της εισηγμένης.

Η δικαστική έγκριση της προτεινόμενης ρύθμισης δανεισμού εκτιμάται ότι θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό τη χρηματοοικονομική κατάσταση της Ρasal Development και θα της επιτρέψει να σχεδιάσει με μεγαλύτερη ευχέρεια τις επόμενες επιχειρηματικές της κινήσεις.

Η πορεία της Ρasal Development επηρεάστηκε αρνητικά κατά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, λόγω της έντονης υποχώρησης των τιμών των ακινήτων και της οικονομικής δραστηριότητας γενικότερα.  

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εισηγμένη: 

«Η PASAL Development Α.Ε. ανακοινώνει ότι υπεβλήθη από την Εταιρεία στις 29/3/2018 αίτηση επικύρωσης Συμφωνίας εξυγίανσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών βάσει του Ν.3588/2007, σε συνεννόηση με τις βασικές πιστώτριες Τράπεζες, η οποία προβλέπει την οριστική ρύθμιση των τραπεζικών δανείων της Εταιρείας.

Στην συμφωνία δεν περιλαμβάνονται ρυθμίσεις οφειλών στο Ελληνικό Δημόσιο και Ασφαλιστικούς Οργανισμούς καθώς η Εταιρεία δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, Ασφαλιστικούς οργανισμούς, προμηθευτές ή εργαζόμενους. Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών αφορούν τραπεζικές και χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις. Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει την επένδυση της Εταιρείας στο εμπορικό κέντρο AthensHeart, το οποίο η PASAL σκοπεύει να ενισχύσει εκμεταλλευόμενη και την ευνοϊκή συγκυρία για τα εμπορικά κέντρα.

Με την Συμφωνία επιδιώκεται η εξυγίανση της χρηματοοικονομικής θέσης και η υγιής ανάπτυξη της Εταιρείας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v