Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδο τζίρου «βλέπει» η Π. Πετρόπουλος

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να πέσουμε κάτω από το 51% δηλώνουν οι βασικοί μέτοχοι της εισηγμένης. Τι «παίζει» για πώληση μη λειτουργικού ακινήτου και την ενδεχόμενη χρηματική διανομή μέσα στη χρονιά.

Ανοδο τζίρου «βλέπει» η Π. Πετρόπουλος

Σε αύξηση του φετινού κύκλου εργασιών κατά 25% στοχεύει η Π. Πετρόπουλος, με την εισηγμένη να καταγράφει κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 άνοδο πωλήσεων της τάξεως του 20%.

Αυτά ανέφερε -μεταξύ άλλων- η διοίκηση της εταιρείας στα πλαίσια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της, η οποία ενέκρινε τα βελτιωμένα περυσινά αποτελέσματα (EBITDA 5,7 εκατ. έναντι 5,6 εκατ. και καθαρά κέρδη 2,34 εκατ. έναντι 1,34 εκατ. ευρώ), καθώς και τη δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών.

Επιπρόσθετα, εγκρίθηκε η δυνατότητα πώλησης μη λειτουργικού ακινήτου της εταιρείας στο Δήμο Ρέντη έναντι ποσού που δεν θα υπολείπεται της λογιστικής του αξίας, η οποία ανέρχεται σε 4,1 εκατ. ευρώ.

Η χθεσινή γενική συνέλευση αποφάσισε τη μη διανομή μερίσματος προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι αυξημένες φετινές πωλήσεις της εταιρείας, ωστόσο η διοίκηση της εισηγμένης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης του όλου θέματος μέσα στο έτος, οπότε ενδεχομένως -αναλόγως εξελίξεων και συνθηκών- να διερευνηθούν εναλλακτικοί τρόποι χρηματικών διανομών, όπως πχ η καταβολή προμερίσματος.

Αναφορά επίσης έγινε και στο γεγονός ότι σημαντικοί θεσμικοί επενδυτές (μεταξύ αυτών και η Brevan Howard) εισήλθαν στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, με αποτέλεσμα το ποσοστό των βασικών μετόχων (Κων/νος και Ιωάννης Πετρόπουλος) να υποχωρήσει στο 59%.

Όπως έγινε γνωστό, οι βασικοί μέτοχοι επιθυμούν μεν την είσοδο ισχυρών επενδυτών-αξίας στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, πλην όμως δεν είναι διατεθειμένοι να απολέσουν την πλειοψηφία της εταιρείας, πέφτοντας κάτω από το 51%.

ΥΓ: Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που ο κ. Κων/νος Πετρόπουλος παρέστη στη γενική συνέλευση μόνο με την ιδιότητα του μετόχου (ήταν επί σειρά ετών πρόεδρος της εταιρείας).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v