Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica Group: Στις 26/6 η ΓΣ για την έγκριση εξαγοράς της Hellenic Seaways

Την εξαγορά της Hellenic Seaways και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση απαιτήσεων και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, καλείται να αποφασίσει η ΓΣ της Attica Group στις 26 Ιουνίου.

Attica Group: Στις 26/6 η ΓΣ για την έγκριση εξαγοράς της Hellenic Seaways

Τακτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει η Attica Group την 26η Ιουνίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 17:00, στα γραφεία της Εταιρίας (οδός Λυσικράτους αρ. 1-7 & Ευριπίδου, Καλλιθέα).

Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Υποβολή και έγκριση των Ατομικών και Ενοποιημένων Οικονομικών Καταστάσεων της εταιρικής χρήσης 2017 (1/1/2017-31/12/2017), των σχετικών Εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.

Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της εταιρικής χρήσης 2017.

Εκλογή Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών για την εταιρική χρήση 2018 (1/1/2018-31/12/2018).

Ανακοίνωση εκλογής νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σε πλήρωση κενωθεισών θέσεων.

Ενημέρωση των Μετόχων για τα πεπραγμένα της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρίας.

Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας και ορισμός των ανεξάρτητων μελών αυτού, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3016/2002.

Εκλογή μελών της Επιτροπής Ελέγχου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 του Νόμου 4449/2017.

Έγκριση συμβάσεων και αμοιβών σύμφωνα με τα άρθρα 23α και 24 του Ν. 2190/1920.

Ενημέρωση των μετόχων και έγκριση εξαγοράς της εταιρίας «ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας με κεφαλαιοποίηση απαιτήσεων και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού. Εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου για τη ρύθμιση κάθε συναφούς θέματος.

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης εκ του νόμου απαρτίας για την λήψη απόφασης επί των θεμάτων της Ημερησίας Διάταξης, η τυχόν Α΄ Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση θα συνέλθει την 9η Ιουλίου 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17:00 στον ίδιο χώρο, και η τυχόν Β΄ Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση θα συνέλθει την 20η Ιουλίου 2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 17:00 στον ίδιο χώρο, με τα ίδια θέματα Ημερήσιας Διάταξης.

Οι όροι της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας, έχοντας ως πρωταρχικό κριτήριο το εταιρικό συμφέρον, προτείνει στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας κατά Ευρώ 7.243.656,90 με την έκδοση 24.145.523 κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας Ευρώ 0,30 και τιμής διάθεσης Ευρώ 1,80 έκαστη, με κεφαλαιοποίηση απαιτήσεων και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων. Η διαφορά μεταξύ της τιμής διάθεσης (€1,80) και της ονομαστικής αξίας (€0,30) των μετοχών θα αχθεί στο αποθεματικό από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιον.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο εισηγείται την κεφαλαιοποίηση απαιτήσεων της «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.» και ενός ακόμα μετόχου μειοψηφίας (οι «Πωλητές») της «ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (HSW), ήτοι μέρους του οφειλόμενου τιμήματος εξ Ευρώ 43,46 εκατ. που προέκυψε από την πώληση προς την Attica συνολικά 37.789.833 μετοχών HSW της κυριότητάς τους.

Διευκρινίζεται προς τη Γενική Συνέλευση ότι το συνολικό κόστος απόκτησης των 37.789.833 μετοχών της εταιρίας HSW ανήλθε σε Ευρώ 69,07 εκατ. εκ των οποίων ποσό Ευρώ 25,61 εκατ. ήδη κατεβλήθη τοις μετρητοίς από τα ίδια διαθέσιμα της Εταιρίας.

Με τον τρόπο αυτό, η Εταιρία ολοκληρώνει την απόκτηση ποσοστού 48,69% του μετοχικού κεφαλαίου της HSW, σε υλοποίηση της συμφωνίας με μετόχους της HSW που ανακοινώθηκε στο επενδυτικό κοινό την 11.8.2017, το οποίο προστιθέμενο σε ποσοστό 1,61% που ήδη κατέχει ο Όμιλος, εξασφαλίζει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της HSW (50,30%) και τον αποκλειστικό έλεγχο επ' αυτής, σύμφωνα με την από 25.4.2018 εγκριτική απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Κατόπιν τούτων, προτείνεται η κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφισταμένων μετόχων της Εταιρίας και η διάθεση των νέων μετοχών στους Πωλητές, εκ των οποίων η «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.» τυγχάνει ήδη μέτοχος της Εταιρίας.

Σκοπός της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου – Οφέλη για την Εταιρία και τους Μετόχους

Όπως αναφέρθηκε, μέσω της προτεινόμενης αύξησης, η Εταιρία εξοφλεί τις απαιτήσεις των Πωλητών με την παράδοση σε αυτούς νέων μετοχών της Εταιρίας, χωρίς να απαιτείται να προχωρήσει σε περαιτέρω εκταμίευση μετρητών, γεγονός που συμβάλλει αφενός στην ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας του Ομίλου και αφετέρου στη διατήρηση της ρευστότητάς του. Οι υφιστάμενοι μέτοχοι θα επωφεληθούν από τη διάχυση της ωφέλειας που θα προκύψει για την Εταιρία μέσω της αύξησης (βελτίωση χρηματοοικονομικής θέσης δια της αύξησης των ιδίων κεφαλαίων και της μείωσης των υποχρεώσεων του παθητικού, εξοικονόμηση ρευστών διαθεσίμων).

Περαιτέρω, με την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου επί της HSW ο Όμιλος ATTICA αποκτά το κρίσιμο μέγεθος που απαιτείται για να ανταγωνιστεί με επιτυχία τις μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρίες του κλάδου και θέτει τις βάσεις για την μακροχρόνια βιωσιμότητα του Ομίλου και την προσέλκυση κεφαλαίων, αναγκαίων για νέες επενδύσεις, την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων και την ισχυροποίηση της κεφαλαιακής του δομής.

Ως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Εταιρία θα προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση των απαιτούμενων συμβατικών ενεργειών για την απόκτηση επιπρόσθετου ποσοστού 48,53% του μετοχικού κεφαλαίου της HSW από την «Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε.» διαμορφώνοντας το συνολικό ποσοστό της σε 98,83%.

Τιμή διάθεσης των νέων μετοχών

Η προτεινόμενη τιμή διάθεσης των νέων μετοχών (€1,80 ανά μετοχή) είναι ιδιαιτέρως συμφέρουσα για την Εταιρία, διότι, μεταξύ άλλων, είναι πολλαπλάσια της ονομαστικής αξίας της μετοχής (€0,30) και ανώτερη της μέσης χρηματιστηριακής τιμής των τελευταίων έξι (6) μηνών (€1,50) και της τρέχουσας χρηματιστηριακής τιμής κατά την προηγούμενη ημέρα της Πρόσκλησης της Γενικής Συνέλευσης (€1,38).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v