Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλωσ/γία Ναυπάκτου: Θέλει να επαναλάβει τα περυσινά αποτελέσματα

Τι δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Δημήτρης Πολύχρονος στα πλαίσια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων. Το φθινόπωρο οι αποφάσεις για την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος.

Κλωσ/γία Ναυπάκτου: Θέλει να επαναλάβει τα περυσινά αποτελέσματα

«Το 2017 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για μας, καθώς επανήλθαμε μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα στην κερδοφορία. Θέλουμε λοιπόν να επιτύχουμε και φέτος αντίστοιχα καλά αποτελέσματα, προκειμένου να δείξουμε ότι οι περυσινές μας επιδόσεις δεν ήταν συγκυριακές».

Αυτά δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Κλωστοϋφαντουργίας Ναυπάκτου κ. Δημήτρης Πολύχρονος στα πλαίσια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης, συμπληρώνοντας πως οι μέχρι τώρα φετινές πωλήσεις της εταιρείας είναι ελαφρά αυξημένες τόσο σε όγκο όσο και σε αξία.

«Για μια εταιρεία που ήδη δουλεύει στο 100% της παραγωγικής της δυναμικότητας δεν είναι καθόλου εύκολη μια μεγάλη αύξηση των πωλήσεών της» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η τρέχουσα συγκυρία ωστόσο, δεν είναι ευνοϊκή για τον κλάδο των κλωστηρίων. «Βιώνουμε τη χειρότερη περίοδο από τότε που επαναλειτουργήσαμε τη μονάδα της Ναυπάκτου. Όχι μόνο γιατί οι ελληνικές εταιρείες αντιμετωπίζουν πολύ σκληρό ανταγωνισμό από την Τουρκία μετά και την έντονη διολίσθηση της τοπικής λίρας, αλλά και γιατί η διεθνής τιμή του νήματος (τελικού προϊόντος) παραμένει στάσιμη, όταν αντίθετα η διεθνής τιμή του βάμβακος (πρώτη ύλη) έχει κάνει ράλι (πάντως, η εισηγμένη έχει προαγοράσει από το περασμένο φθινόπωρο βαμβάκι για δώδεκα μήνες). Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η παρούσα ακραία κατάσταση δεν θα διαρκέσει για πολλούς μήνες ακόμη» σημείωσε ο κ. Πολύχρονος.

Τέλος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, η διοίκηση της Κλωστοϋφαντουργίας Ναυπάκτου, μεταξύ άλλων, σημείωσε:
• Οι δύο θυγατρικές (Εκκοκκιστήρια Σοφάδων και φωτοβολταϊκό πάρκο) θα συνεχίσουν και φέτος να συμβάλλουν θετικά στα ενοποιημένα αποτελέσματα της εισηγμένης.

• Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η κατάσταση στον κλωστοϋφαντουργικό κλάδο να επηρεαστεί από τις διεθνείς πολιτικές εξελίξεις στο μέτωπο των δασμών. Ακούμε σενάρια, σύμφωνα με τα οποία οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν δασμούς στην Κίνα και οι Κινέζοι θα απαντήσουν ενδεχομένως «χτυπώντας» το αμερικανικό βαμβάκι. Αν γίνουν όλα αυτά, ο κλάδος θα επηρεαστεί, άγνωστό όμως προς ποια κατεύθυνση.

• Η διοίκηση περιμένει το προσεχές φθινόπωρο προκειμένου να αποφασίσει για το αν τελικά θα προχωρήσει σε επένδυση αύξησης της παραγωγικής δυναμικότητας και ποιοτικής βελτίωσης των προϊόντων της (η απόφασή της συναρτάται με την ένταξή σε επιδοτούμενο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο αναφέρεται στη μεταποίηση αγροτικής παραγωγής σε μη αγροτικό προϊόντα).

Το 2017, η Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου σε ενοποιημένη βάση σημείωσε κύκλο εργασιών 12,35 εκατ. ευρώ (έναντι 10,26 εκατ. το 2016), κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων 1,38 εκατ. ευρώ (έναντι 229 χιλ. ευρώ) και καθαρά κέρδη 638 χιλ. ευρώ, έναντι ζημιών 280 χιλ. κατά την προηγούμενη οικονομική χρήση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v