Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον Κ. Αποστολίδη τα ηνία της Metlife στην Ελλάδα

Ο Δ. Μαζαράκης, νυν CEO της εταιρίας στην Ελλάδα, αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Διευθυντή της MetLife, αρμοδίου για τις χώρες του Περσικού Κόλπου και την γενική επίβλεψη των εργασιών στην Σαουδική Αραβία με έδρα το Ντουμπάι.

Στον Κ. Αποστολίδη τα ηνία της Metlife στην Ελλάδα

Σημαντικές αλλαγές για τη ΜetLife στην Ελλάδα επιφέρει η προσαρμογή της συνολικής οργανωτικής δομής, για την περιοχή ΕΜΕΑ, στη νέα στρατηγική της εταιρείας, η οποία προβλέπει απλούστερες διαδικασίες στο μοντέλο λειτουργίας, ευέλικτα διοικητικά σχήματα και αξιοποίηση των ταλέντων στις χώρες που δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Ο κ. Δημήτρης Μαζαράκης, νυν Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της MetLife στην Ελλάδα αναλαμβάνει περαιτέρω καθήκοντα στην MetLife παραδίδοντας την σκυτάλη της Ελλάδας στον κ. Κυριάκο Αποστολίδη, μέχρι σήμερα Head Bancassurance MetLife EMEA, ένα στέλεχος από την «καρδιά» της МеtLife, με μεγάλη και σημαντική εμπειρία στον ευρωπαϊκό ασφαλιστικό χάρτη, αλλά εξίσου με άριστη γνώση του ελληνικού ασφαλιστικού τοπίου. Ο κ. Αποστολίδης αναλαμβάνει επιπλέον και την ευθύνη για την Κυπριακή αγορά.

Ο κ. Αποστολίδης σημείωσε για την τοποθέτησή του: «Ο κ. Δημήτρης Μαζαράκης και η ομάδα διοικήσεως της Ελλάδος, ισχυροποίησαν περαιτέρω την Εταιρεία τα τελευταία χρόνια, μέσα σε μία δύσκολη συγκυρία. Όπως γνωρίζετε, η MetLife Ελλάδος διαθέτει ένα ισχυρό και παραγωγικό Agency, έχοντας παράλληλα ηγετική θέση στις Ομαδικές ασφαλίσεις. Η στρατηγική μας παραμένει αμετάβλητη και στοχεύει στο να ενισχύσει τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα, στον υψηλότερο δυνατό βαθμό. Στο πλαίσιο αυτό, σκοπεύουμε να μεγιστοποιήσουμε την θετική εμπειρία των πελατών μας σε όλες τους τις επαφές μαζί μας, αξιοποιώντας την κατάλληλη τεχνολογία, αλλά και τον υψηλό επαγγελματισμό των στελεχών των δικτύων διανομής μας. Η ισχυρή κεφαλαιακή μας επάρκεια και το διεθνές brand name της εταιρίας, αποτελούν ισχυρά πλεονεκτήματα τα οποία ενισχύουν τις προσπάθειές μας ώστε να αναπτύξουμε περαιτέρω τις εργασίες μας στην Ελληνική αγορά.»

Σημαντική, διεθνής διάκριση για τον κ. Μαζαράκη

Ο κ. Μαζαράκης αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Διευθυντή της MetLife, αρμοδίου για τις χώρες του Περσικού Κόλπου και την γενική επίβλεψη των εργασιών στην Σαουδική Αραβία με έδρα το Ντουμπάι, από την 1η Ιουλίου 2018.

Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση και αναγνώριση των διοικητικών και ηγετικών ικανοτήτων για τον κ. Μαζαράκη, αφού η θέση θεωρείται υψηλής στρατηγικής σημασίας, για τη МеtLife.

Μετά από 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην Аlico και μετά στη МеtLife Eλλάδας, δήλωσε για τη μετακίνησή του στη Μέση Ανατολή: «Η ΜеtLife στην Ελλάδα είναι η επαγγελματική μου οικογένεια. Με πολλούς από τους συνεργάτες μου είμαστε χρόνια μαζί, εργαστήκαμε κάτω από δύσκολες συνθήκες, αντιμετωπίσαμε πολλές προκλήσεις, αλλά ταυτόχρονα μοιραστήκαμε πολλές χαρές και επιτυχίες και καταφέραμε να κάνουμε την εταιρεία να πρωταγωνιστεί σταθερά στην ελληνική αγορά και να ξεπερνά κάθε χρόνο τους στόχους της. Αισθάνομαι έτοιμος να κάνω το επόμενο επαγγελματικό μου βήμα και ευχαριστώ θερμά τη διοίκηση της МеtLife που μου εμπιστεύθηκε αυτή τη σημαντική θέση ευθύνης. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες και καλούς μου φίλους, για την συνεργασία και υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια και να τους ευχηθώ καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες. Είμαι σίγουρος, ότι και να γίνει, η ομάδα αυτή έχει μέλλον, και με την ηγεσία του Κυριάκου Αποστολίδη θα πάει ακόμη πιο ψηλά δημιουργώντας αξία για τους ασφαλισμένους μας, τους ανθρώπους μας και το μέτοχο μας ».

Ποιος είναι ο Κυριάκος Αποστολίδης

Ο κ. Κυριάκος Αποστολίδης ήταν, από το 2012 μέχρι σήμερα, επικεφαλής της διεύθυνσης Bancassurance, για την περιοχή EMEA της MetLife.

Από το 2007, μέχρι το 2011, υπήρξε Regional Vice President, στη διεύθυνση Bancassurance και Direct Marketing για τη MetLife – Alico, στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, ενώ συμμετείχε σε μία σειρά στρατηγικών projects και πρωτοβουλιών της MetLife στην ίδια περιοχή, με έμφαση στη διαχείριση πωλήσεων.

Ο Κυριάκος Αποστολίδης εντάχθηκε στο δυναμικό της Alico για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, το 2005, ως Regional Vice President, για το Agency.

Πριν την Alico, o Κυριάκος Αποστολίδης διετέλεσε στέλεχος διαφόρων ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών στην ασφαλιστική αγορά, καθώς και στην αγορά των αμοιβαίων κεφαλαίων.

Κατέχει Bachelor στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, με ειδίκευση στην Διοικητική και Οργανωτική Συμπεριφορά, από το Αμερικανικό Κολέγιο της Ελλάδας(Deree).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v