Επεσαν οι υπογραφές στη συμφωνία 5 δισ. Aegean με Airbus

Επίσημη υπογραφή της συμφωνίας με την Airbus για την παραγγελία έως 42 νέων αεροσκαφών Α320neo. Ο πρόεδρος της Aegean Ευτύχιος Βασιλάκης ανακοίνωσε ταυτόχρονα νέα επένδυση της εταιρίας ύψους 30 εκατ. ευρώ, η οποία αφορά στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού της κέντρου.

Επεσαν οι υπογραφές στη συμφωνία 5 δισ. Aegean με Airbus

Υπογράφτηκε προ ολίγου η τελική συμφωνία μεταξύ της Aegean Airlines και της κατασκευάστριας αεροσκαφών Airbus για την προμήθεια 42 νέων αεροπλάνων της οικογένειας Α320 neo, ύψους 5 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της Aegean Ευτύχιος Βασιλάκης ανακοίνωσε ταυτόχρονα νέα επένδυση της εταιρίας ύψους 30 εκατ. ευρώ, η οποία αφορά στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού της κέντρου στην οποία μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνεται η προμήθεια ιδιόκτητων εξομοιωτών πτήσης για την εκπαίδευση των πιλότων.

Παράλληλα, και στην προσπάθεια της εταιρίας, όπως ανέφερε, να ενισχύσει περαιτέρω το ανθρώπινο δυναμικό της, προανήγγειλε διετές πρόγραμμα υποτροφιών που θα αφορά 100 χειριστές, οι οποίοι θα στηριχθούν οικονομικά για την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ο πρόεδρος της Aegean δήλωσε πως καθοριστικό για την εξέλιξη της Aegean στο μέλλον θα είναι το φορολογικό πλαίσιο που θα υπάρχει στη χώρα, καθώς και το επίπεδο ασφαλιστικών εισφορών.

Μιλώντας για τη συμβολή των αερομεταφορών και της Aegean ιδιαίτερα στην εθνική οικονομία, ο Ε. Βασιλάκης σημείωσε πως κάθε χρόνο η εταιρία συμβάλλει με 350 εκατ. ευρώ στα δημόσια έσοδα.

Σημείωσε παράλληλα πως κάθε ένα αεροπλάνο που προστίθεται στον στόλο της, δημιουργεί σε ετήσια βάση 6,5 εκατ. ευρώ έσοδα για το δημόσιο και 90 νέες θέσεις απασχόλησης. 

Αναλυτικότερα, ο κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, Πρόεδρος της AEGEAN δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης: «Η AEGEAN χτίστηκε 19 χρόνια πριν με όραμα τη δημιουργία ενός ποιοτικού αερομεταφορέα, που θα τιμά τον επιβάτη και τη χώρα. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς σήμερα προχωρούμε σε μια διπλή επένδυση σε υπερσύγχρονο στόλο, αλλά και στην προοπτική εξέλιξης των ανθρώπων μας. Συνεχίζουμε με ακόμα καλύτερα εργαλεία, αλλά πάντα με την ίδια ευθύνη και προσήλωση».

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN ανέφερε «Επενδύοντας σε υπερσύγχρονα αεροσκάφη Airbus A320 και σε μια ακόμη πιο σύγχρονη, άρτια και επεκτάσιμη σε δυνατότητες υποδομή εκπαίδευσης, σηματοδοτούμε ένα ακόμα ορόσημο για την εταιρία μας. Άλλωστε πεποίθησή μας είναι ότι αυτό που διαφοροποιεί την AEGEAN από τις άλλες αεροπορικές εταιρίες δεν είναι το μέταλλο, αλλά οι άνθρωποί μας».

Από την πλευρά του ο κ. Thomas Enders, Chief Executive Officer της Airbus, σημείωσε: «η AEGEAN είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα εταιρίας που επιτυγχάνει να επιχειρεί και να ανταπεξέρχεται στις προκλήσεις. H εταιρία κατάφερε να αντιμετωπίσει την κρίση στην οικονομία της χώρας και να βγει ακόμα πιο ισχυρή. Η εστίαση της AEGEAN στους επιβάτες και η προσοχή της στην ποιοτική εξυπηρέτηση, την έχουν αναδείξει σε μια από τις πιο βραβευμένες αεροπορικές εταιρίες σε ικανοποίηση επιβατών. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που η AEGEAN επέλεξε την Airbus για να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα του στόλου της στο μέλλον».

 

Παναγιώτης Δ. Υφαντής [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v