Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Ανοίγει το data room για τις λιγνιτικές

Ενέκρινε η Γ.Σ.την απόσχιση των λιγνιτικών και την παράταση για ένα χρόνο των τιμολογίων της βιομηχανίας. Ανοίγει το data room για τους έξι επενδυτές. Τον Σεπτέμβριο οι δεσμευτικές προσφορές για Μελίτη-Μεγαλόπολη.

ΔΕΗ: Ανοίγει το data room για τις λιγνιτικές

Παρατείνονται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2019 τα τιμολόγια και οι εκπτώσεις όγκου ισχύος και ενέργειας των βιομηχανιών υψηλής τάσης, όπως αποφάσισε πριν από λίγη ώρα η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ.

Επιπλέον οι μέτοχοι ενέκριναν τους όρους απόσχισης των λιγνιτικών μονάδων της Μελίτης και της Μεγαλόπολης. Όπως τόνισε μάλιστα ο πρόεδρος της εταιρίας Μανόλης Παναγιωτάκης, οι έξι υποψήφιοι επενδυτές συνεχίζουν κανονικά στην επόμενη φάση του διαγωνισμού και άμεσα θα ανοίξει το data room για τις μονάδες και τα ορυχεία που πωλούνται.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «επιτυχία τη συμμετοχή των σχημάτων στον διαγωνισμό». Οι μνηστήρες των λιγνιτικών μονάδων καλούνται να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές μέχρι τον Σεπτέμβριο, ώστε η ΔEH στις 17 Οκτωβρίου να αναδείξει τους πλειοδότες. 

Στο σημείο αυτό ο κ. Παναγιωτάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνέλευσης, πως τώρα είναι η ώρα ώστε η κυβέρνηση και η Κομισιόν να δείξουν εμπράκτως τη στήριξή τους στη λιγνιτική παραγωγή.

Τα τιμολόγια

Οι εκπτώσεις όγκου που ενέκρινε η γενική συνέλευση φτάνουν κλιμακωτά ανάλογα με την κατανάλωση έως και 12%. Η συγκεκριμένη έκπτωση αφορά τις καταναλώσεις από 700 έως 1.000 Γιγαβατώρες.

Για τις καταναλώσεις άνω των 1.000 γιγαβατώρων οι μέτοχοι εξουσιοδότησαν τον πρόεδρο της εταιρίας για απευθείας διαπραγματεύσεις με τους συγκεκριμένους πελάτες.

Επιπλέον στη διάρκεια της συνέλευσης οι εκπρόσωποι του Υπερταμείου και του ΤΑΙΠΕΔ με παρέμβασή τους κάλεσαν τη ΔEH να διαμορφώσει νέα τιμολογιακή πολιτική για την υψηλή τάση μετά την 1η Μαρτίου 2019.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v