Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιλυδα: Βελτιώνει τις επιδόσεις και μειώνει τα δάνεια

Τι δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας πληροφορικής στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων. Η συμβολή της Cardisoft, τα προγράμματα Ψηφιακό Βήμα και Ψηφιακό Άλμα και οι εκτιμήσεις για τη φετινή χρονιά.

Ιλυδα: Βελτιώνει τις επιδόσεις και μειώνει τα δάνεια

Διψήφιο ποσοστό αύξησης του κύκλου εργασιών της αναμένει για τη φετινή χρονιά η εταιρεία πληροφορικής Ίλυδα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Βασίλης Ανυφαντάκης, στο πλαίσιο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

Ειδικότερα, ο κ. Ανυφαντάκης αναφέρθηκε στην ανοδική πορεία των τελευταίων ετών, καθώς βελτίωση οικονομικών επιδόσεων υπήρξε και το 2017 (έσοδα από 2,15 σε 2,3 εκατ. ευρώ, EBITDA 1,48 εκατ. από 989 χιλ. ευρώ και κέρδη 257 χιλ. ευρώ, χωρίς τον επηρεασμό από έκτακτα θετικά αποτελέσματα, όπως συνέβη το 2016).

Σε ό,τι αφορά την τρέχουσα πορεία και τις προοπτικές της εισηγμένης, ο κ. Ανυφαντάκης, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

• Στην αναμενόμενη φετινή διψήφια άνοδο του κύκλου εργασιών θα συμβάλει και η περυσινή εξαγορά της Cardisoft, καθώς με τη συγκεκριμένη κίνηση η Ίλυδα είναι πλέον σε θέση να προσφέρει πλήρη γκάμα μηχανογραφικής υποστήριξης σε πανεπιστήμια και λοιπά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Ο τραπεζικός δανεισμός της εταιρείας παρουσιάζει μείωση. Από τα 2,93 εκατ. το 2016, υποχώρησε το 2017 στα 2,6 εκατ. ευρώ, όταν μέσα στο 2018 έχουν αυξηθεί σημαντικά τα διαθέσιμα της εισηγμένης. Έτσι, η Ίλυδα θα καταβάλει άμεσα ποσό 400 χιλ. ευρώ, αποπληρώνοντας υπάρχον μακροχρόνιο δάνειο, προκειμένου να καρπωθεί παράλληλα και μείωση υπολοίπου. Γενικότερα, ο δανεισμός της εταιρείας θα μειωθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

• Προσδοκίες νέου κύκλου εργασιών για τη διετία 2019-2020 υπάρχουν και από τα προγράμματα «Ψηφιακό Άλμα» και «Ψηφιακό Βήμα», στο πλαίσιο των οποίων θα υποβληθεί μεγάλος αριθμός προτάσεων.

• Επιπλέον, στο πλαίσιο του project «Ερευνώ-Καινοτομώ» η εταιρεία προτίθεται να δημιουργήσει πλατφόρμα παραγγελιών φαρμακευτικών συνταγών που θα έρχονται στο σπίτι του πελάτη από το πλησιέστερο φαρμακείο του συστήματος. Ειδικότερα, ο ασθενής θα δηλώνει τη συνταγή του στην πλατφόρμα, η οποία θα αναζητά τα πλησιέστερα φαρμακεία και τα φάρμακα θα παραδίδονται από τον φαρμακοποιό στο σπίτι του ασθενούς.

• Αν και παλαιότερη γενική συνέλευση των μετόχων έχει εγκρίνει τη δυνατότητα αγοράς συγκεκριμένου ακινήτου από μέλη της οικογένειας του βασικού μετόχου στην Ανατολική Αττική έναντι 500 χιλ. ευρώ, το πιθανότερο είναι πως η αγοραπωλησία δεν θα πραγματοποιηθεί. Πάντως, υπάρχουν περίπου άλλοι δώδεκα μήνες προκειμένου να ληφθεί η σχετική απόφαση.

• Η εκδίκαση της απαίτησης εναντίον συστημικής τράπεζας για την παλιά υπόθεση της συνεργασίας με τον τηλεοπτικό σταθμό Alter έχει διεξαχθεί και το αποτέλεσμά της αναμένεται. Σε περίπτωση που δικαιωθεί η εισηγμένη, τότε στα ταμεία της θα εισρεύσει πολύ σημαντικό χρηματικό ποσό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v