Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγή στρατηγικής για την Q&R

Τα νέα σχέδια της εισηγμένης εταιρείας πληροφορικής, μέσω των οποίων επιχειρεί τη μείωση της εξάρτησης των εργασιών της από την πορεία των δημοσίων έργων. Θετικότερες οι προοπτικές για τη διετία 2018-2019.

Αλλαγή στρατηγικής για την Q&R

Για στρατηγική διεύρυνσης των δραστηριοτήτων της με στόχο τη μείωση της εξάρτησης από τα έργα του ελληνικού δημοσίου αναφέρθηκε η διοίκηση της εταιρείας πληροφορικής Q&R, στο περιθώριο της αναβληθείσας (λόγω έλλειψης της απαιτούμενης εκ του νόμου απαρτίας για την 10η Ιουλίου) τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

Ειδικότερα, η διπλή στροφή της εισηγμένης εταιρείας επιχειρείται:

α) Προς το εξωτερικό, όπου ήδη έχει ιδρύσει θυγατρικές εταιρείες σε Κύπρο και ΗΠΑ. Στην αγορά της Αμερικής έχει ήδη αναλάβει ένα έργο το οποίο ολοκληρώνεται σύντομα και θα χρησιμοποιηθεί ως σημείο αναφοράς σε μια προσπάθεια ανάληψης και άλλων εργασιών. Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη, αλλά τεράστια αγορά, με την Q&R USA να επικεντρώνεται σε προγράμματα software ERP για retail. Σε ότι αφορά την Q&R Cyprus, η συγκεκριμένη θυγατρική έχει ήδη συμμετάσχει σε διαγωνισμούς του δημοσίου, ενώ σκοπεύει να διεκδικήσει και έργα του τοπικού ιδιωτικού τομέα.

β) Προς ιδιωτικά έργα στην ελληνική αγορά, όπου πέρα από το πρόγραμμα ERP για retail, ετοιμάζονται δύο ακόμη προϊόντα, για τα οποία στόχος είναι να αρχίσουν να αποφέρουν κύκλο εργασιών από το 2019.

Το σημερινό ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της εισηγμένης εταιρείας κυμαίνεται γύρω στα 3 εκατ. ευρώ, ενώ η Q&R περιμένει επίσης την κατακύρωση δύο σημαντικών συμβάσεων του δημοσίου και ταυτόχρονα έχει συμμετάσχει και σε πολλούς άλλους διαγωνισμούς δημοσίων συμβάσεων, η έκβαση των οποίων αναμένεται. Έτσι, το δεύτερο μισό του 2018 αναμένεται να είναι καλύτερο από το πρώτο εξάμηνο, με αποτέλεσμα ο φετινός κύκλος εργασιών να προβλέπεται αυξημένος σε σύγκριση με τον περυσινό.

Οι παραπάνω εξελίξεις, σε συνδυασμό με την διαφαινόμενη ταχύτερη εξέλιξη στην προώθηση των έργων του Δ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, δημιουργούν θετικότερες προοπτικές για την πορεία της εισηγμένης κατά τη διετία 2018-2019.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v