Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αφοί Κορδέλλου: «Επισημοποιήθηκε» η ρήξη των βασικών μετόχων

Τι έγινε στην τακτική γενική συνέλευση της Παρασκευής. Ποιες αλλαγές φαίνεται να δρομολογούνται στην εισηγμένη εταιρεία. Νέο «ραντεβού» των μετόχων στις 26 Ιουλίου.

Αφοί Κορδέλλου: «Επισημοποιήθηκε» η ρήξη των βασικών μετόχων

Η αναβληθείσα για την 26η Ιουλίου τακτική γενική συνέλευση της Παρασκευής (29/6) «επισημοποίησε» το ρήγμα μεταξύ των βασικών μετόχων της Αφοί Κορδέλλου, δρομολογώντας παράλληλα και σημαντικές αλλαγές στο management της εισηγμένης.

Το Euro2day.gr είχε αναφερθεί στο θέμα στις 22 Ιουνίου με το δημοσίευμά του «Σκηνές μυστηρίου στην Aφoί Κορδέλλoυ», καθώς:

α) Αντικαταστάθηκαν κατόπιν παραίτησής τους τα τέσσερα από τα επτά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, μεταξύ των οποίων και η μέχρι προ δεκαημέρου πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εισηγμένης κα Ελένη Κορδέλλου (του -εκλιπόντος φέτος- Βασιλείου), η οποία κατέχει κάτι περισσότερο από το 30% του συνόλου των μετοχών.

β) Ρόλο προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου ανέλαβαν οι κυρίες Αγγελική (του Κωνσταντίνου) και Μαργαρίτα (του Αντωνίου) Κορδέλλου, πρώτες εξαδέλφες της απελθούσης Ελένης, προϋπάρχοντα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, οι γονείς των οποίων ελέγχουν αθροιστικά κάτι παραπάνω από το 50% του συνόλου των μετοχών.

Οι κ.κ. Αντώνης και Κων/νος Κορδέλλος βάλανε μπροστά τα παιδιά για να βοηθήσουν την ανάπτυξη της εταιρείας, εκφράζοντας την πλειοψηφία των μετόχων, ανέφερε χαρακτηριστικά ο νομικός τους εκπρόσωπος στη γενική συνέλευση.

Το κλίμα πάντως στη γενική συνέλευση ήταν αναμφίβολα «βαρύ», με συχνότατες παρεμβάσεις και αντιγνωμίες νομικών, όπου:

Πρώτον, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου, καθώς η κα Ελένη Κορδέλλου (κάτοχος του 30,8% των μετοχών) καταψήφισε τα τέσσερα νέα μέλη.

Δεύτερον, τα υπόλοιπα θέματα της γενικής συνέλευσης αναβλήθηκαν για την 26η Ιουλίου, μετά από αίτημα μετόχου με ποσοστό άνω του 5% και συγκεκριμένα του Αντωνίου Κορδέλλου, με 24,58%.

Τα πράγματα για την «επόμενη μέρα» μπερδεύονται ακόμη περισσότερο, καθώς πέρα από την αποχώρηση της μέχρι προ δεκαημέρου διευθύνουσας συμβούλου:

α) Στα παραιτηθέντα μέλη του ΔΣ συγκαταλέγεται και ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας κ. Νικόλαος Πετρίδης.

β) Σύζυγος της κας Ελένης Κορδέλλου είναι ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας κ. Γεράσιμος Κορκόντζελος.

Από την άλλη πλευρά, φαίνεται πως θα επαναδραστηριοποιηθούν -ως ένα βαθμό τουλάχιστον- οι κ.κ. Αντώνης και Κων/νος Κορδέλλος, στηρίζοντας με διάφορους τρόπους τη νέα διοίκηση. Επίσης, θα επιδιωχθούν επαφές με τις πιστώτριες τράπεζες, με στόχο να αντιμετωπιστούν ενδεχόμενοι φόβοι. Πάντως, πιθανολογείται πως θα υπάρξουν επαφές μεταξύ των δύο πλευρών έως την επαναληπτική τακτική γενική συνέλευσης της 26ης Ιουλίου.

Η εισηγμένη εταιρεία Aφoί Κορδέλλoυ δραστηριοποιείται στην εμπορία ειδών σιδήρου-χάλυβα, ενός κλάδου που επλήγη όσο λίγοι από την πολυετή οικονομική κρίση (άλλες εταιρείες του κλάδου έχουν αρνητικά ίδια κεφάλαια).

Παρ' όλα αυτά, κατά τα τελευταία χρόνια εμφανίζει κερδοφόρο αποτέλεσμα και μάλιστα πέρυσι είχε προχωρήσει σε χρηματική διανομή 0,01 ευρώ ανά μετοχή, ενώ 0,005 ευρώ ανά τεμάχιο δρομολογεί να μοιράσει και φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v