Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπήτρος: Αισιοδοξία για «νέο κεφάλαιο στην ιστορία του ομίλου»

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της εισηγμένης εταιρείας κ. Παναγιώτης Μπήτρος, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της. Ανοδική τάση πωλήσεων στο πεντάμηνο. Προσδοκία για «νέο κεφάλαιο» στην ιστορία του Ομίλου.

Μπήτρος: Αισιοδοξία για «νέο κεφάλαιο στην ιστορία του ομίλου»

«Τα αποτελέσματα του 2017 σηματοδότησαν την ανάσχεση της πτωτικής τάσης του μεγέθους του Ομίλου, που πυροδότησε και τροφοδότησε η κρίση, και την έναρξη της διαδικασίας εκκαθάρισης των συνεπειών της.

Το 2018 προσδοκούμε ότι θα καταγράψει τη διευθέτηση του μεγάλου προβλήματος της κεφαλαιακής διάρθρωσης, που αφήνει πίσω της η κρίση, δίνοντας στον όμιλο τη δυνατότητα να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του. Εκφράζουμε ισχυρή αισιοδοξία για την εξέλιξη των συνθηκών της οικονομίας -και ιδιαίτερα των αγορών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε- αλλά και για την επιτυχή ολοκλήρωση των διαδικασιών που αφορούν στη δομική αναδιάρθρωση και την αναδρομολόγηση της επιχειρηματικής στρατηγικής του Ομίλου».

Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος του φερώνυμου εισηγμένου μεταλλουργικού ομίλου Παναγιώτης Μπήτρος, στο πλαίσιο της φετινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, σκιαγραφώντας ένα σαφώς πιο αισιόδοξο κλίμα σε σχέση με το παρελθόν.

Ο κλάδος της εμπορίας ειδών σιδήρου-χάλυβα στον οποίον κατά κύριο λόγο δραστηριοποιείται ο όμιλος Μπήτρος επλήγη καίρια από την οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα τα ίδια κεφάλαιά του να έχουν καταστεί αρνητικά και οι δανειακές του υποχρεώσεις πολύ υψηλές.

Από την άλλη πλευρά, φως στο βάθος του τούνελ φαίνεται να προκύπτει:

• Από τη σταθεροποίηση της εγχώριας ζήτησης το 2017 (οι ιδιωτικές επενδύσεις αντιστάθμισαν τις απώλειες από την απουσία των αυτοχρηματοδοτούμενων οδικών αξόνων και από τα περιορισμένα δημόσια έργα) και τις προοπτικές ανόδου που διαγράφονται μεσομακροπρόθεσμα. Ειδικότερα, η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας αναφέρεται μεταξύ άλλων στη διαφαινόμενη αφύπνιση των επενδύσεων σε κατοικίες (Golden Visa, Airbnb), αλλά και στην «αναμονή της έναρξης των μεγάλων ιδιωτικών έργων, των έργων παραχώρησης και των αμιγώς δημόσιων, όπως το Ελληνικό, η γραμμή 4 του Μετρό, το Καστέλι, ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, το εμπορευματικό κέντρο Θριασίου, η αναβάθμιση των λιμανιών Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης, η συνέχιση των έργων αναβάθμισης του ΟΛΠ, ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος, η ολοκλήρωση του Ε65, η υποθαλάσσια σύνδεση της Σαλαμίνας, τα νέα super malls και outlets και τα νέα έργα Α.Π.Ε.».

Ενδεικτική επίσης είναι η αναφορά του κου Παναγιώτη Μπήτρου πως «η βελτίωση του κλίματος και η επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας μας αποτυπώνονται και στα στοιχεία των πωλήσεων των βασικών σιδηρεμπορικών εταιρειών του ομίλου, οι οποίες δείχνουν σαφή αυξητική τάση κατά το πρώτο πεντάμηνο του έτους».

• Από τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που φέρουν να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες, προκειμένου μεγάλο τμήμα του ομίλου Μπήτρος να απορροφηθεί από τη ΣΙΔΜΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v