Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: H IBG ολοκλήρωσε την υποβολή αρχείων XBRL προς την ΤτΕ

Με την επιλογή της πλατφόρμας RiskAvert, η τράπεζα επωφελείται από μια ολοκληρωμένη λύση για την κάλυψη των απαιτήσεών της σε θέματα κανονιστικής συμμόρφωσης.

Profile: H IBG ολοκλήρωσε την υποβολή αρχείων XBRL προς την ΤτΕ

H Profile Software, κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης χρηματοοικονομικού λογισμικού, ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης του RiskAvert στην IBG ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία η διαδικασία δοκιμαστικής υποβολής αρχείων XBRL προς την Τράπεζα της Ελλάδος από την Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος (IBG), βάσει του πλαισίου αναφοράς 2.7.0.1 της ΕΒΑ (EBA Reporting framework 2.7.0.1).

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η IBG είναι το μοναδικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στην Ελλάδα το οποίο εκτός από την πλήρη τραπεζική άδειά του ταυτόχρονα είναι και ένα από τα κορυφαία μέλη του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Από την ίδρυσή της το 2000, η IBG μετασχηματίστηκε και επεκτάθηκε, με αποτέλεσμα να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο κατά τα έτη 2006 έως 2012 ως πρώτη εταιρεία σε όγκο συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, έχοντας εξυπηρετήσει πάνω από 250.000 πελατειακούς λογαριασμούς ιδιωτών, επιχειρήσεων και θεσμικών επενδυτών.

Με την επιλογή της πλατφόρμας RiskAvert, η τράπεζα επωφελείται από μια ολοκληρωμένη λύση για την κάλυψη των απαιτήσεών της σε θέματα κανονιστικής συμμόρφωσης, που αφορούν στη χρήση ενός αξιόπιστου, δοκιμασμένου και πλήρως αυτοματοποιημένου πακέτου διαχείρισης κινδύνου. Η λύση επιτρέπει τον υπολογισμό κεφαλαιακής επάρκειας και την παραγωγή εποπτικών αναφορών για Πιστωτικό και Λειτουργικό κίνδυνο, καθώς επίσης για κίνδυνο Αγοράς και Ρευστότητας. Ο συνεχής εμπλουτισμός του RiskAvert επιτρέπει απόλυτη συμμόρφωση σε κανονιστικές απαιτήσεις, ώστε οι τράπεζες να αυτοματοποιούν και να εξελίσσουν τις εργασίες τους σε θέματα διαχείρισης κινδύνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v