Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΗΛΕΚΤΩΡ στρατηγικός εταίρος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στη γεωθερμία

«Αναπληρωματικός Προσφέροντας» ανακηρύχθηκε η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. - Τέρνα ΑΙΟΛΙΚΗ ΞΗΡΟΒΟΥΝΙΟΥ Α.Ε.

Η ΗΛΕΚΤΩΡ στρατηγικός εταίρος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στη γεωθερμία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής στρατηγικού εταίρου από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από γεωθερμικό δυναμικό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. λαμβάνοντας υπόψη του τις βελτιωμένες οικονομικές προσφορές της ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. και της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.- Τέρνα ΑΙΟΛΙΚΗ ΞΗΡΟΒΟΥΝΙΟΥ Α.Ε. για την απόκτηση του 51% του μετοχικού κεφαλαίου της υπό ίδρυση εταιρείας με σκοπό την ανάπτυξη Γεωθερμικών Ηλεκτροπαραγωγών Μονάδων, ανακηρύσσει «Υψηλότερα Προσφέροντα» την ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. και «Αναπληρωματικό Προσφέροντα» την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. - Τέρνα ΑΙΟΛΙΚΗ ΞΗΡΟΒΟΥΝΙΟΥ Α.Ε.

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ έχει μισθώσει από το Ελληνικό Δημόσιο τα αποκλειστικά δικαιώματα έρευνας και διαχείρισης γεωθερμικού δυναμικού υψηλής θερμοκρασίας σε τέσσερις περιοχές: Β. Λέσβο, Νίσυρο, Μήλο – Κίμωλο – Πολύαιγο και χερσόνησο Μεθάνων.

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ θα ιδρύσει κοινή εταιρεία με το στρατηγικό εταίρο, με σκοπό την ανάπτυξη γεωθερμικών σταθμών ισχύος 8MW στη Λέσβο και 5MW σε κάθε μία από τις υπόλοιπες περιοχές.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v