Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica Bank: Nέα ΓΣ στις 25 Ιουλίου μετά από αίτημα της Rothschild

Η τράπεζα αναζητά στρατηγικό επενδυτή, ώστε να ολοκληρώσει την ΑΜΚ. Τρεις επενδυτές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά του προς πώληση τιτλοποιημένου χαρτοφυλακίου των NPLs.

Attica Bank: Nέα ΓΣ στις 25 Ιουλίου μετά από αίτημα της Rothschild

Αναβολή για τις 25 Ιουλίου πήρε η Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Attica Bank, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Rothschild, η οποία ενεργεί ως σύμβουλος για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή αλλά και αγοραστή για το πακέτο NPLs ύψους 700 εκατ. ευρώ της τράπεζας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τρεις επενδυτές έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την αγορά του προς πώληση τιτλοποιημένου χαρτοφυλακίου των μη εξυπηρετούμενων δανείων της τράπεζας και πρόκειται για το fund Aldridge -το οποίο είχε εξαγοράσει το πρώτο πακέτο κόκκινων δανείων της Αttica Βank ύψους 1,3 δισ. ευρώ-, το μικτό σχήμα Pimco-Qualco-Oaktree και το βρετανικό fund Duet.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τράπεζα αναζητά στρατηγικό επενδυτή προκειμένου να ολοκληρώσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, έτσι ώστε να διαμορφωθούν τα ποσοστά όλα των μετόχων μέχρι το 32,9%.

Το συνολικό ύψος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που έχει δρομολογήσει η τράπεζα ανέρχεται στα 197,9 εκατ. ευρώ και καλύφθηκε σε πρώτη φάση κατά 88,9 εκατ. ευρώ ήτοι 44,9%, εκ των οποίων τα 70 εκατ. ευρώ προήλθαν από τον ΕΦΚΑ, ο οποίος ήταν ο μεγαλομέτοχος της τράπεζας.

Με δεδομένο ότι τα ασφαλιστικά ταμεία, με βάση τις μνημονιακές υποχρεώσεις, δεν μπορούν να ελέγχουν πάνω από το 33% του μετοχικού κεφαλαίου μιας τράπεζας, η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει με την τρόικα το επιπλέον του 33% με το οποίο θα βρισκόταν ο ΕΦΚΑ μετά την ΑΜΚ να μεταφερθεί στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ωστόσο, αντί να μεταφερθεί το ποσοστό αυτό στο ΤΧΣ, μεταφέρθηκε ποσοστό 10% από τον ΕΦΚΑ στο ΤΣΜΕΔΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v