Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αφοί Κορδέλλου: «Ανησυχεί» η πρώην CEO, ανάπτυξη βλέπει η διοίκηση

Τι έγινε στο πλαίσιο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης της εισηγμένης. Η διάσταση απόψεων μεταξύ των βασικών μετόχων, η επικείμενη συνάντηση της διοίκησης με τις πιστώτριες τράπεζες και η έγκριση της διανομής μερίσματος ύψους 0,005 ευρώ ανά μετοχή.

Αφοί Κορδέλλου: «Ανησυχεί» η πρώην CEO, ανάπτυξη βλέπει η διοίκηση

Με εμφανή διάσταση απόψεων για το μέλλον της εταιρείας παρουσιάστηκαν οι βασικοί μέτοχοι της Αφοί Κορδέλλου, στη χθεσινή επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης.

Όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούνιο όταν οι κ.κ. Αντώνιος και Κωνσταντίνος Κορδέλλος που αθροιστικά ελέγχουν λίγο παραπάνω από το 50% των μετοχών ουσιαστικά ανέτρεψαν την μέχρι τότε πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο κα Ελένη Κορδέλλου (κόρη του εκλιπόντος φέτος Βασιλείου, που ελέγχει το 30,8% των μετοχών), εξέλιξη που οδήγησε τελικά στην παραίτηση και αλλαγή τεσσάρων μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Κατόπιν αυτών, στο πλαίσιο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, η κα Ελένη Κορδέλλου, μεταξύ άλλων:

• Θεώρησε ότι η ανατροπή της δεν στηρίχτηκε σε επιχειρηματικά ή οικονομικά κριτήρια, αλλά έγινε μετά τον θάνατο του πατέρα της Βασιλείου Κορδέλλου και αποσκοπούσε στο να δοκιμάσουν οι πλειοψηφούντες μέτοχοι (οι δύο θείοι της) τις δυνάμεις των ίδιων και των μελών των οικογενειών τους στη διοίκηση.
• Εξέφρασε τον προβληματισμό της για το μέλλον της εταιρείας, γιατί «η πρόθεση είναι να διοικηθεί η εταιρεία και από εξωτερικούς συνεργάτες που ουδέποτε ασχολήθηκαν με τον κλάδο ή απέκτησαν γνώση για τα δεδομένα της εταιρείας μας, σε αντικατάσταση των προηγούμενων και δοκιμασμένων».
• Αναφέρθηκε σε τραπεζικούς οργανισμούς που ζητούν εσπευσμένα αύξηση των δεσμεύσεων και των εξασφαλίσεων της εταιρείας έναντι αυτών.

Απαντώντας στα λεγόμενα της κας Ελένης Κορδέλλου, η νέα διοίκηση της εταιρείας σημείωσε:

Πρώτον, οι σχέσεις συνεργασίας με το τραπεζικό σύστημα έχουν αποκατασταθεί και πως βρίσκονται σε ισχύ όλες οι γραμμές πίστωσης.

Δεύτερον, ότι τις επόμενες ημέρες είναι προγραμματισμένη συνάντηση του νέου διοικητικού συμβουλίου με τις τράπεζες, προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι καλές σχέσεις της εταιρείας μαζί τους.

Τρίτον, ότι το αίτημα για αυξημένες εμπράγματες εγγυήσεις βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και αν κάτι τέτοιο χρειαστεί, τότε θα τεθεί υπόψη των μετόχων.

Και τέταρτον, η διοίκηση είναι αισιόδοξη για το μέλλον της εταιρείας, πιστεύοντας ότι θα την οδηγήσει σε τροχιά ανάπτυξης.

Η χθεσινή γενική συνέλευση, αφού ενέκρινε ομόφωνα τις λογιστικές καταστάσεις του 2017, μεταξύ άλλων αποφάσισε:

• Τη διανομή μερίσματος ύψους 0,005 ευρώ ανά μετοχή (ημερομηνία αποκοπής 10/9, ημερομηνία καταγραφής 11/9 και καταβολή στις 14 Σεπτεμβρίου).
• Την αλλαγή του ορκωτού ελεγκτή, κατόπιν αιτήματος των μετόχων κ.κ. Κων/νου και Αντώνη Κορδέλλου.

Η εταιρεία Aφοί Κoρδέλλoυ δραστηριοποιείται στην αγορά εμπορίας ειδών σιδήρου-χάλυβα και παρά το γεγονός ότι ο κλάδος έχει επηρεαστεί έντονα από την οικονομική κρίση, έχει επιστρέψει στην κερδοφορία, διαμένοντας μάλιστα πέρυσι και φέτος μερίσματα στους μετόχους της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v