Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση ασφαλίστρων το πρώτο εξάμηνο για την HDI Global

«Το ελληνικό υποκατάστημα συνεχίζει να λειτουργεί αναπτυξιακά και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, με ουσιαστική συνεισφορά στην παραγωγή της εταιρείας», τονίζει ο managing director του υποκαταστήματος Ν. Βαγιακάκος.

Αύξηση ασφαλίστρων το πρώτο εξάμηνο για την HDI Global

Η HDI Global SE παρέμεινε σε αναπτυξιακή τροχιά κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, με σημαντική αύξηση στα έσοδα από ασφάλιστρα.

Τα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ενισχύθηκαν κατά 3,7% σε 2,9 δισ. ευρώ, από 2,8 δισ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Προσαρμοσμένη για συναλλαγματικές επιδράσεις, η αύξηση ανήλθε σε 6,9%. Σε ακολουθία με την εταιρική στρατηγική, η ανάπτυξη προέρχεται από τις διεθνείς αγορές – και ιδιαίτερα από την Αυστραλία, την Ολλανδία, τη Γαλλία και την Ελλάδα. Στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου επέδρασε αρνητικά ο μεγάλος αριθμός ζημιών στον κλάδο περιουσίας, οδηγώντας σε μείωση του τεχνικού αποτελέσματος

Αναφερόμενος στη συμβολή του ελληνικού υποκαταστήματος της HDI Global SE, ο Managing Director κ. Νότης Βαγιακάκος δήλωσε: “Το ελληνικό υποκατάστημα συνεχίζει να λειτουργεί αναπτυξιακά και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, με ουσιαστική συνεισφορά στην παραγωγή της εταιρείας από τις εργασίες μας στην Ελλάδα και τις χώρες δικαιοδοσίας μας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Μεσογείου.”

Σε ό,τι αφορά τη στρατηγική της εταιρείας στις ασφαλίσεις περιουσίας, ο κ. Βαγιακάκος ανέφερε σχετικά: “Είναι πλέον σαφές πως, σε ό,τι αφορά το χαρτοφυλάκιό μας στον κλάδο πυρός, ο ρυθμός διόρθωσης των ασφαλίστρων στους μεγάλους βιομηχανικούς κινδύνους πρέπει να ενταθεί. Ας μην ξεχνάμε ότι οι τιμές των ασφαλίστρων του κλάδου και στη χώρα μας –όπως διεθνώς- σημειώνουν πτωτική πορεία για πάνω από 15 χρόνια. Μετά από μία τόσο παρατεταμένη περίοδο χαμηλών ασφαλίστρων δεν θεωρούμε ότι υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια μείωσης των τιμών και δη στον κλάδο περιουσίας. Εν’ όψει των ετήσιων ανανεώσεων Δεκεμβρίου/Ιανουαρίου 2018/19, καθώς και καθ’ όλη τη διάρκεια του επόμενου έτους, αποσκοπούμε σε ξεκάθαρη και βιώσιμη βελτίωση της σχέσης μεταξύ κινδύνου και ασφαλίστρων στον κλάδο περιουσίας.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v