Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yπόθεση Folli Follie: Μόνο τα πρόστιμα διαβίβασε στην εισαγγελία η ΕΚ

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά αλλά περιορίστηκε στο να επιβάλει τα πρόστιμα και να παραπέμψει τις αποφάσεις των διοικητικών προστίμων στην Εισαγγελία.

Yπόθεση Folli Follie: Μόνο τα πρόστιμα διαβίβασε στην εισαγγελία η ΕΚ

Από εκτεταμένες διαρροές στον Τύπο, η κοινή γνώμη είχε ενημερωθεί πως στην πολύκροτη περίπτωση της Folli Follie η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς:

Πρώτον, επέβαλε πρόστιμα στη διοίκηση της εταιρείας και στην ίδια την εισηγμένη για αδυναμία προσκόμισης στοιχείων (στην ουσία, η διοίκηση δεν προσκόμισε στοιχεία που να αποδεικνύουν την ύπαρξη μετρητών ύψους 242,5 εκατ. ευρώ στις 31/12/2017…) και

δεύτερον, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε υποβάλει για την ίδια υπόθεση μηνυτήρια αναφορά για παραβάσεις που ενδεχομένως έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι. Πηγές αναφέρουν ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά, αλλά περιορίστηκε στο να επιβάλει τα πρόστιμα και να παραπέμψει τις αποφάσεις των διοικητικών προστίμων στην Εισαγγελία.

Απλά, δηλαδή, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε τα διοικητικά πρόστιμα και διαβίβασε τον φάκελο στην Εισαγγελία, προκειμένου να αποφασίσουν άλλοι για τη συνέχεια της υπόθεσης, όπως επίσης και το αν θα υπάρξει τελικά μηνυτήρια αναφορά ή όχι.

Βέβαια, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, μηνυτήρια αναφορά θα υποβληθεί, αλλά -δυστυχώς- μιλάμε για μια (νέα) καθυστέρηση στην υπόθεση της Folli Follie της τάξεως των δύο έως τριών εβδομάδων τουλάχιστον…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v