Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το «Mea Culpa» του Κοντομηνά στην Ιntertech και η κρίσιμη αλλαγή στο Δ.Σ.

Διοικητικά λάθη που επηρέασαν την πορεία της Intertech παραδέχτηκε ο μη εκτελεστικός πρόεδρος της εισηγμένης Δημήτρης Κοντομηνάς. Άλλαξαν σε δέκα ημέρες αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Μπαίνει στο ΔΣ με ενεργό ρόλο ο Κων/νος Αμοιρίδης.

Το «Mea Culpa» του Κοντομηνά στην Ιntertech και η κρίσιμη αλλαγή στο Δ.Σ.

Έκπληξη προκάλεσαν χθες τα όσα είπε ο γνωστός επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της Intertech.

Ο βασικότερος μέτοχος και μη εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας μίλησε για σημαντικά λάθη της διοίκησης, τα οποία συνετέλεσαν στη ζημιογόνο πορεία της κατά τα τελευταία έτη, αναλαμβάνοντας μάλιστα και ο ίδιος το κομμάτι των ευθυνών που του αναλογεί.

Όλα αυτά φαίνεται να συσχετίζονται και με το γεγονός ότι στις 31 Αυγούστου, το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης αποφάσισε την αντικατάσταση δύο μελών του, μεταξύ των οποίων και του παραιτηθέντος διευθύνοντος συμβούλου κ. Δημήτρη Πολιτόπουλου (θέση νέου CEO ανέλαβε ο Ιωάννης Χαλδούπης).

Η σειρά των εκπλήξεων συνεχίστηκε κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, όπου υπήρξαν δύο ακόμη αλλαγές στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου καθώς από την 31η Αυγούστου έως την 10η Σεπτεμβρίου (μόλις σε δέκα ημέρες…) προέκυψαν δύο νέες αντικαταστάσεις μελών!

Μάλιστα:

• Στα δύο μέλη που αποχώρησαν, συγκαταλέγεται και ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Ιntertech Διονύσιος Αλεξανδράτος.

• Στα δύο νεοεισελθόντα μέλη του ΔΣ συμπεριλαμβάνεται και ο Κων/νος Αμοιρίδης, ο οποίος μάλιστα φέρεται να λαμβάνει ρόλο στα διοικητικά πράγματα της εισηγμένης.

Ο Κων/νος Αμοιρίδης, ο οποίος ελέγχει το 7,29% της Ιntertech (ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος μετά τον Δημήτρη Κοντομηνά), είναι γνωστός στην αγορά από την εμπλοκή του στην εταιρεία Αμοιρίδης-Σαββίδης, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της εισαγωγής-εμπορίας οικιακών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών (μεταξύ άλλων σειρές προϊόντων Morris, F&U, United, Daewoo).

Κατά την οικονομική χρήση 2017, η Ιntertech σημείωσε κύκλο εργασιών ύψους 28,5 εκατ. ευρώ (μειωμένος σε σχέση με τα 30,23 εκατ. ευρώ του 2016) και ζημία προ φόρων 1,186 εκατ. ευρώ (έναντι επίσης ζημίας 2,587 εκατ. το 2016). Στο τέλος του 2017, τα ίδια κεφάλαια της Ιntertech είχαν διαμορφωθεί στα 9,423 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v