Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς αποχώρηση η Exin από την AIG Hellas

Διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Exin από την εταιρεία, με παράλληλο ενισχυμένο ρόλο του πολυεθνικού ομίλου AIG.

Προς αποχώρηση η Exin από την AIG Hellas

Σε προχωρημένο βαθμό βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις για αλλαγές στην ασφαλιστική εταιρεία AIG Hellas, με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση και ανάπτυξή της.

Οι διαπραγματεύσεις αυτές περιλαμβάνουν αφενός την αποχώρηση του ομίλου Exin (κατέχει κάτι παραπάνω από το 50% από το 2016) και αφετέρου τον ενεργό ρόλο που θα παίξει η διεθνής AIG στην ελληνική εταιρεία. Ο ρόλος αυτός ενδεχομένως να μεταφραστεί και σε μετοχική συμμετοχή.

Σήμερα ο όμιλος Exin κατέχει το 50,1% της εταιρείας, με το υπόλοιπο ποσοστό να ελέγχεται από το γνωστό στα ελληνικά ασφαλιστικά δρώμενα σχήμα Κανελλόπουλου-Αδαμαντιάδη. Όπως φαίνεται, το συγκεκριμένο και δοκιμασμένο από το παρελθόν σχήμα θα αναλάβει την εταιρεία σε συνεργασία με τον πολυεθνικό όμιλο AIG.

Αντίθετα, ο όμιλος Exin, ενώ μέχρι προ ολίγων μηνών διεκδικούσε να αναλάβει ρόλο ηγέτη στην ελληνική αγορά μέσω της εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής, τελικά είδε το deal να ναυαγεί με άκρως περιπετειώδη τρόπο και τώρα φαίνεται πως αποχωρεί πλήρως από την Ελλάδα, ρευστοποιώντας το ποσοστό που κατέχει στην AIG Hellas.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v