Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Stoiximan: Η συμφωνία με ΟΠΑΠ και τα σχέδια διεθνούς επέκτασης

Το σχέδιο ευρωπαϊκής επέκτασης της Stoiximan στηρίζεται από τη συμφωνία με τον ΟΠΑΠ, υποστηρίζει η διοίκηση. Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία. Ποιοι είναι οι σχεδιασμοί σε Γερμανία, Αυστρία και Πορτογαλία.

Stoiximan: Η συμφωνία με ΟΠΑΠ και τα σχέδια διεθνούς επέκτασης

Εκτός από την απόκτηση του 36,75% της TCB Holdings, της μητρικής εταιρείας του ομίλου Stoiximan, ο ΟΠΑΠ θα προχωρήσει σε πρόσθετη επένδυση, ώστε να ελέγχει, από κοινού με την πρώτη, τις δραστηριότητες του Stoiximan σε Ελλάδα και Κύπρο.

Όπως είπε χθες ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Stoiximan Γιώργος Δασκαλάκης, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους δημοσιογράφους, η συμφωνία με τον OΠΑΠ, που βρίσκεται στο στάδιο του due diligence και των απαραίτητων ελέγχων από τις ρυθμιστικές αρχές, είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές.

Επανέλαβε, επίσης, πως η Stoiximan «διατηρεί την υφιστάμενη διοίκηση και λειτουργεί ανεξάρτητα από τον OΠΑΠ». Η συμφωνία, τόνισε, «θωρακίζει τη θέση τόσο της Stoiximan όσο και του OΠΑΠ, σε μια περίοδο μεγάλων αλλαγών στην εγχώρια αγορά διαδικτυακού στοιχήματος με την οριστική ρύθμισή της».

Όπως είναι γνωστό, βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για την αδειοδότηση των εταιρειών του κλάδου που μέχρι σήμερα δραστηριοποιούνται μέσω προσωρινών αδειών. Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Γιάννης Σπανουδάκης είπε χθες πως ο αριθμός των εταιρειών που θα διεκδικήσουν άδειες με βάση το νέο σχέδιο νόμου (που αναμένεται να ψηφιστεί τους επόμενους μήνες) θα κριθεί από τις αλλαγές που θα γίνουν, καθώς υπάρχουν κάποια ανοικτά ζητήματα.

Ο κ. Δασκαλάκης παρουσίασε και τα σχέδια του ομίλου Stoiximan στην ευρωπαϊκή αγορά διαδικτυακού στοιχηματισμού. Όπως είπε, ο όμιλος έχει σήμερα παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο με το εμπορικό σήμα Stoiximan, ενώ με το εμπορικό σήμα Betano έχει επεκταθεί σε Ρουμανία, Γερμανία και Αυστρία. Επιπλέον, βρίσκεται στη διαδικασία αδειοδότησης για είσοδο στην αγορά της Πορτογαλίας εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019.

Ο επικεφαλής του ομίλου υποστήριξε πως σήμερα απασχολεί 450 εργαζόμενους, στη συντριπτική πλειοψηφία τους στην Ελλάδα, ενώ μόνο την τελευταία διετία πραγματοποίησε 300 προσλήψεις.

Ο όμιλος διέθετε στο τέλος του 2017 περίπου 201.000 ενεργούς πελάτες στην Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ τα τελευταία χρόνια ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης έφτανε το 25%. Η Betano, που όπως αναφέρθηκε έχει ήδη δραστηριότητα σε Ρουμανία, Γερμανία και Αυστρία, διαθέτει σήμερα περισσότερους από 55.000 ενεργούς πελάτες. Εκτός από τη λειτουργία δικτυακών τόπων στοιχηματισμού, η Stoiximan δραστηριοποιείται και ως τεχνολογικός πάροχος στον συγκεκριμένο κλάδο μέσω και των συνεργασιών που έχει αναπτύξει με ομίλους όπως η Playtech και η NetEnt.

Το 2017 ο όμιλος είχε μικτά έσοδα (GGR) κοντά στα 136 εκατ. ευρώ (από 93,7 εκατ. ευρώ το 2016) και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) περί τα 16 εκατ. ευρώ. Στο επτάμηνο του 2018 ο ρυθμός αύξησης των εσόδων του ομίλου έφτανε το 30% στην Ελλάδα, το 28% στην Κύπρο και το 82% στη Ρουμανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v