Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Δ. Καλλιτσάντσης CEO στην ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις

Πώς ξεδιπλώνεται το σχέδιο των διοικητικών αλλαγών στην Ελλάκτωρ. Δεν αποκλείονται και ανατροπές των προγνωστικών για τα πρόσωπα που θα καλύψουν τις ανώτερες θέσεις του ομίλου.

O Δ. Καλλιτσάντσης CEO στην ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις

Μεταγραφή-έκπληξη από το Δ.Σ. της ΑΚΤΩΡ στο Δ.Σ. της ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις πήρε ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης (δεξιά στη φώτο), αφού φαίνεται πως η νέα διοίκηση της Ελλάκτωρ έχει προμελετημένο πλάνο για την επόμενη ημέρα, το οποίο αποκαλύπτει σταδιακά.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Euro2day.gr που επιβεβαίωσε και στέλεχος προσκείμενο στη Διοίκηση της Ελλάκτωρ, ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης αποτελεί πλέον τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, της δεύτερης μεγαλύτερης θυγατρικής του ομίλου, γεγονός που εξηγεί εκ των υστέρων και την αποχώρησή του από το Δ.Σ. της ΑΚΤΩΡ, πριν περίπου ένα μήνα.

Ενώ λοιπόν όλοι θεώρησαν προδιαγεγραμμένη εξέλιξη -λόγω της μακράς πορείας του στον κατασκευαστικό κλάδο-, το γεγονός ότι ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης ανέλαβε καθήκοντα προέδρου στην ΑΚΤΩΡ την επαύριον της Γενικής Συνέλευσης της 25ης Ιουλίου (η οποία οδήγησε στην επικράτηση των αδερφών Καλλιτσάντση και στην απομάκρυνση των κ.κ. Μπόμπολα και Κούτρα από τη διοίκηση της Ελλάκτωρ), η κίνηση αυτή ήταν προπαρασκευαστική και όχι η τελική.

Τα αδέρφια Αναστάσιος και Δημήτρης Καλλιτσάντσης είχαν εξαρχής σχεδιάσει τις αλλαγές στις διοικήσεις των θυγατρικών της Ελλάκτωρ και τα αρχικά σχήματα που είχαν διαμορφωθεί ήταν απλά μεταβατικά. Ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης ανέλαβε την προεδρία της ΑΚΤΩΡ προκειμένου να καλύψει σε πρώτη φάση τη θέση που χήρεψε μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Κούτρα, ώστε να εγγυηθεί τη συνέχεια και την ομαλότητα στη μεγαλύτερη θυγατρική του ομίλου.

Παράλληλα, ο αδερφός του Αναστάσιος Καλλιτσάντσης αναλάμβανε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, αντικαθιστώντας τον Λεωνίδα Μπόμπολα. Άλλωστε η ΑΚΤΩΡ στον τομέα των Παραχωρήσεων συνεργάζεται με πολλές άλλες τεχνικές εταιρείες, ελληνικές και ξένες (J&P Άβαξ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Vinci κ.λπ.), άρα ήταν απαραίτητο την επομένη των εξελίξεων στην Ελλάκτωρ, η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις να διοικείται από πρόσωπο που αντιπροσώπευε πλήρως τη νέα διοίκηση του ομίλου.

Μετά όμως την παρέλευση των πρώτων 30 ημερών από τη Γενική Συνέλευση της 25ης Ιουλίου, κι αφού η νέα Διοίκηση της ΑΚΤΩΡ είχε βρει τον βηματισμό της, ο κ. Δημήτρης Καλλιτσάντσης υπέβαλε την παραίτησή του από το Δ.Σ. της ΑΚΤΩΡ, όπως προέβλεπε το σχέδιο, και τη θέση του προέδρου στην κατασκευαστική θυγατρική ανέλαβε ο αδερφός του Αναστάσιος Καλλιτσάντσης.

Αντίστοιχα, χθες, δύο μήνες μετά τη Γ.Σ. της 25ης Ιουλίου, μπήκε σε εφαρμογή και το δεύτερο σκέλος του σχεδίου των αδερφών, με τον Δημήτρη Καλλιτσάντση να αναλαμβάνει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, αντικαθιστώντας τον αδερφό του Αναστάσιο Καλλιτσάντση.

Με αυτή την ιδιότυπη ντρίμπλα, οι αδερφοί Καλλιτσάντση απαντούν και σε όσους βιάστηκαν να ερμηνεύσουν την αποχώρηση του Δημήτρη Καλλιτσάντση από το Δ.Σ. της ΑΚΤΩΡ κι έδειξαν ότι η διοίκηση των θυγατρικών της Ελλάκτωρ αλλάζει σταδιακά τους τελευταίους δύο μήνες, χωρίς να αποκλείονται και περαιτέρω ανατροπές των προγνωστικών.

Υπενθυμίζεται άλλωστε πως σύμφωνα με την παρουσίαση της Ελλάκτωρ στο πρόσφατο Roadshow της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο, μεταβατικό ρόλο έχει τόσο ο Αλέξανδρος Εξάρχου ως CEO της ΑΚΤΩΡ όσο και ο Αντώνης Χατζηιωάννου ως CFO του ομίλου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται αναζήτηση στελεχών από διεθνή εταιρεία recruitment για την κάλυψη κι άλλων καίριων θέσεων σε επίπεδο ομίλου, όπως αυτής της Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων.

Οι επιλογές των κ.κ. Εξάρχου και Χατζηιωάννου επίσης δεν πρέπει να θεωρούνται τυχαίες, αφού σύμφωνα με πηγές της Ελλάκτωρ έχουν αμφότεροι αναλάβει «ειδικές» αποστολές. Ο μεν κ. Εξάρχου, ως νομικός με πολυετή εμπειρία σε κατασκευαστικές συμβάσεις και σε διεθνή έργα, έχει αναλάβει να απαλλάξει την ΑΚΤΩΡ από τις όποιες σκιές άφησε πίσω η προηγούμενη διοίκηση εντός κι εκτός συνόρων, ενώ ο κ. Χατζηιωάννου, ως άνθρωπος προερχόμενος μέσα από τις Οικονομικές Υπηρεσίες του ομίλου, έχει επικεντρωθεί στη χρηματοοικονομική εξυγίανση της Ελλάκτωρ.

Μετά τις τελευταίες αλλαγές αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η επόμενη κίνηση των αδερφών Καλλιτσάντση, με τα φώτα να στρέφονται τώρα στην αλλαγή της διοίκησης στην επόμενη μεγάλη θυγατρική, την ΗΛΕΚΤΩΡ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v