Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξενοδοχεία: Επέκταση Wyndham και Zeus στην Κρήτη

Πού και πώς θα δημιουργηθεί το νέο ξενοδοχείο-ναυαρχίδα της Wyndham στην Κρήτη. Σε ποιες περιοχές εξετάζονται περιπτώσεις για τα επόμενα ντιλ.

Ξενοδοχεία: Επέκταση Wyndham και Zeus στην Κρήτη

Στην από κοινού επέκταση των δραστηριοτήτων τους στην Κρήτη, μετά την Αττική, προχωρούν άμεσα η ελληνική εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων Zeus International και ο αμερικανικός ξενοδοχειακός όμιλος Wyndham Group.

Πρόκειται για την πρώτη κίνηση των δύο εκτός της ξενοδοχειακής αγοράς της Αττικής, στην οποία έχουν δημιουργήσει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο έξι ξενοδοχείων, που συγκροτείται από τη «ναυαρχίδα» Wyndham Grand Athens του ομίλου Viohalco στην Πλ. Καραϊσκάκη στο κέντρο της Αθήνας και τα Wyndham Athens Residence, Dolce Attica Riviera, Ramada Attica Riviera, Wyndham Loutraki Poseidon Resort, Ramada Loutraki Poseidon Resort.

Όπως συνέβη στην περίπτωση της Αθήνας, η πρώτη κίνηση των δύο «συμπαικτών» επί κρητικού εδάφους θα αφορά στη δημιουργία ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος πέντε αστέρων, το οποίο θα ενταχθεί στην αλυσίδα Wyndham Grand του αμερικανικού ομίλου.

Βάση για τη δημιουργία της νέας πολυτελούς μονάδας θα αποτελέσει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr, το συγκρότημα Mirabello Beach & Village στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.

Το συγκεκριμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα εξαγοράστηκε πριν το καλοκαίρι από τη Zeus International, σε μια κίνηση που υπερβαίνει τη μέχρι σήμερα στρατηγική της να αναλαμβάνει αποκλειστικά τη διαχείριση ξενοδοχείων.

Παράγοντες της ξενοδοχειακής αγοράς της Κρήτης αποδίδουν την απόφαση της Zeus να προχωρήσει στην εξαγορά της μονάδας στην καλή τιμή που προσφερόταν προς πώληση το ξενοδοχείο σε συνδυασμό με το γεγονός πως θεωρείται από τα ελάχιστα στην Ελλάδα με τέτοιες προδιαγραφές.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν χαρακτηριστικά πως βρίσκεται στον δρόμο από τον Αγ. Νικόλαο προς την Ελούντα, απέχει 40 λεπτά από το αεροδρόμιο Ηρακλείου και, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει δύο παραλίες-κόλπους και ιδιόκτητη μαρίνα.

Αν και το τίμημα εξαγοράς παραμένει αδιευκρίνιστο, το συνολικό ύψος της επένδυσης της Zeus (αγορά του συγκροτήματος και έργα αναβάθμισής του) εκτιμάται, σύμφωνα με πληροφορίες, πως θα ξεπεράσει τα 40 εκατ. ευρώ.

Το συγκρότημα αποτελείται σήμερα από δύο ξεχωριστές μονάδες, οι οποίες ενώνονται με πεζογέφυρα. Το Mirabello Beach Hotel διαθέτει 176 δωμάτια ενώ το Mirabello Village αποτελείται από 135 μπανγκαλόουζ.

Μετά την ολοκλήρωση των έργων αναβάθμισης, το συγκρότημα αναμένεται να έχει δυναμικότητα 311 δωματίων ενώ στο επενδυτικό σχέδιο φέρεται να περιλαμβάνεται και η δημιουργία 50-60 πολυτελών κατοικιών με ιδιωτικό κήπο και πισίνα.

Το συγκρότημα προβλέπεται να κλείσει στις 30 Οκτωβρίου και αναμένεται να επαναλειτουργήσει με τη νέα του μορφή στην αρχή της επόμενης καλοκαιρινής περιόδου, στα τέλη Μαρτίου ή τις αρχές Απριλίου.

Η επένδυση στο Λασίθι εντάσσεται, σύμφωνα με επενδυτικές πηγές, σε ένα νέο κύκλο κινήσεων της Zeus International, η οποία φέρεται να εξετάζει περιπτώσεις ξενοδοχείων στη Θεσσαλονίκη αλλά και την Αθήνα.

Παράλληλα, προχωρά η ανακατασκευή και λειτουργία του πρώην «Holiday Inn» της Λευκωσίας, ύστερα από σχετική συμφωνία της Zeus με την ιδιοκτήτρια του ακινήτου Εθνική Παγγαία ΑΕΕΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v