Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Unibios: Γιατί προχωρά σε αύξηση κεφαλαίου

Την έκδοση τεσσάρων νέων μετοχών για κάθε μία παλιά θα προτείνει η διοίκηση της εισηγμένης στην επικείμενη ΑΜΚ. Οι ανοδικές οικονομικές επιδόσεις του πρώτου εξαμήνου και το προς πώληση ακίνητο του Ομίλου στη Μαγνησία.

Unibios: Γιατί προχωρά σε αύξηση κεφαλαίου

Στην επαναληπτική Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 19 Οκτωβρίου αναμένεται να ψηφιστεί το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών της Unibios, καθώς η συνέλευση της Παρασκευής δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη εκ του νόμου ελάχιστη απαρτία του 50%.

Με βάση την πρόταση της διοίκησης, θα εκδοθούν τέσσερις νέες μετοχές για κάθε μία παλιά. Αν αποφασιστεί από την επικείμενη γενική συνέλευση η τιμή διάθεσης κάθε νέου τίτλου να οριστεί στο 0,30 ευρώ (όσο και η ονομαστική αξία του) τότε θα αντληθούν από την εισηγμένη έως και 3,75 εκατ. ευρώ.

Οι βασικοί μέτοχοι έχουν ήδη εδώ και καιρό προκαταβάλει σε γενικές γραμμές τα χρήματα της αύξησης που τους αναλογούν (1,6 εκατ. ευρώ καταχωρημένο στις λογιστικές καταστάσεις του πρώτου φετινού εξαμήνου στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις) και έτσι το ποσό που τελικά θα εισπραχθεί θα εξαρτηθεί σημαντικά από το βαθμό συμμετοχής της μειοψηφίας (ή άλλων μετόχων) στην ΑΜΚ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η έκδοση θα βελτιώσει τη σχέση ιδίων προς ξένα κεφάλαια και το δείκτη κυκλοφοριακής ρευστότητας του ομίλου.

Στο πρώτο φετινό εξάμηνο, η Unibios αύξησε κατά 72% τον κύκλο εργασιών της (από 2,77 σε 4,79 εκατ. ευρώ) και κατάφερε να επανέλθει στην κερδοφορία, σημειώνοντας προ φόρων επίδοση +33 χιλ. ευρώ (+74 χιλ. οι συνεχιζόμενες δραστηριότητες).

Στις 30/6/2018 ο καθαρός δανεισμός της Unibios ανερχόταν σε 6,9 εκατ. ευρώ, ωστόσο η εισηγμένη διαθέτει μη λειτουργικό ακίνητο στη Μαγνησία (πρώην μονάδα της Βιοσώλ) αντικειμενικής αξίας γύρω στα 6 εκατ. ευρώ, το οποίο είναι αποτιμημένο στα λογιστικά της βιβλία προς 4,5 εκατ. ευρώ. Η Unibios είναι διατεθειμένη να πουλήσει το συγκεκριμένο ακίνητο, προκειμένου να μειώσει τον τραπεζικό της δανεισμό.

H Unibios έχει σήμερα ως κύρια δραστηριότητα την κατασκευή, εμπορία και εγκατάσταση μηχανημάτων για επεξεργασία ύδατος (π.χ. εφαρμογές επεξεργασίας ύδατος σε δημοτικά δίκτυα, την βιομηχανία, τα νοσοκομεία και τα ξενοδοχεία), κατέχοντας μεγάλα μερίδια αγοράς σε Ελλάδα-Βουλγαρία και διαθέτοντας παρουσία και σε άλλες χώρες (π.χ. Τσεχία, Σλοβακία, Ιταλία). Μεταξύ άλλων, έχει εγκαταστήσει ορισμένα από τα μεγαλύτερα συστήματα αφαλάτωσης που λειτουργούν σήμερα στην Ελλάδα.

Επιπρόσθετα, η εισηγμένη δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών και προϊόντων στον κλάδο της οικοδομής (ασφαλή εκτέλεση έργων πολιτικού μηχανικού, όπως π.χ. ικριώματα, σκαλωσιές, στοιχεία αντιστήριξης τάφρων, εξέδρες, μηχανοκίνητες πλατφόρμες).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v