Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Δεν έχασαν οι εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας από τις ΝΟΜΕ

Οι διαμαρτυρίες που διαρρέονται και το κλίμα που επιχειρείται να δημιουργηθεί για τη δήθεν υψηλή τιμή των προθεσμιακών προϊόντων δεν έχουν καμία απολύτως βάση, υποστηρίζει η επιχείρηση.

ΔΕΗ: Δεν έχασαν οι εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας από τις ΝΟΜΕ

Σχετικά με το αποτέλεσμα της προχθεσινής δημοπρασίας, στο πλαίσιο των «ΝΟΜΕ», το οποίο από ορισμένες πλευρές παρουσιάζεται από ζημιογόνο έως περίπου καταστροφικό για τους παρόχους – ανταγωνιστές της ΔΕΗ, κύκλοι της Επιχείρησης επισημαίνουν τα εξής:

* Η τιμή που τελικά προέκυψε, είναι περίπου 20€ / MWH, ή 23% χαμηλότερη από την οριακή (χονδρική) τιμή του Συστήματος. Αυτό προφανώς σημαίνει ότι οι εναλλακτικοί πάροχοι έχουν δυνατότητα να διαθέτουν στην κατανάλωση την Η/Ε τουλάχιστον 20% φθηνότερα από ότι η ΔEΗ.

* Ας προστεθεί ότι οι πάροχοι αυτοί επιλέγουν μόνο τα κερδοφόρα τμήματα της αγοράς και βέβαια ούτε τη μεγάλη βιομηχανία, ούτε τους αγρότες, ούτε τους ευάλωτους καταναλωτές στηρίζουν, όπως κάνει η ΔEΗ, η οποία δεν αποφεύγει καμία κατηγορία καταναλωτών.

Κατά συνέπεια, λένε οι ίδιες πηγές, οι διαμαρτυρίες που διαρρέονται και το κλίμα που επιχειρείται να δημιουργηθεί για τη δήθεν υψηλή τιμή των προθεσμιακών προϊόντων δεν έχουν καμία απολύτως βάση.

Αξιοσημείωτο ότι η ΔΕΗ αφήνει αιχμές και για την ΡΑΕ με αφορμή την τοποθέτησή της μέσω στελέχους, στο πλαίσιο της φετινής Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, για πολύ μικρό περιθώριο κέρδους των εναλλακτικών παρόχων (1,5 €/MWH)!

«Υπονοεί άραγε η ΡΑΕ ότι θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη αύξηση των τιμολογίων;», αναρωτιούνται στη ΔΕΗ και ζητούν να διατυπωθεί η θέση της υπεύθυνα και δημόσια, χωρίς περιστροφές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v