Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερωτήματα ΝΔ για ΔΕΗ στο υπερταμείο

Τον προβληματισμό της για την επιδείνωση των οικονομικών στοιχείων της ΔΕΗ, τις ανακρίβειες στους ισολογισμούς της αλλά και τη σκοπιμότητα εξαγοράς της σκοπιανής εταιρίας εξέφρασε κλιμάκιο της ΝΔ στη συνάντηση με την επικεφαλής του υπερταμείου.

Ερωτήματα ΝΔ για ΔΕΗ στο υπερταμείο

Κατόπιν αιτήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας και η σύμβουλος ενέργειας και φυσικών πόρων του προέδρου του κόμματος, κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, συναντήθηκαν χθες το απόγευμα με τον Πρόεδρο του Υπερταμείου κ. Γιώργο Διαμαντόπουλο και τη Διευθύνουσα Σύμβουλο κ. Ράνια Αικατερινάρη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η Νέα Δημοκρατία να εκφράσει τον εντονότατο προβληματισμό της και να έχει επίσημη ενημέρωση για τρία βασικά θέματα:

1. Tη ραγδαίως επιδεινούμενη κατάσταση των οικονομικών στοιχείων της Δ.Ε.Η, της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας.

2. Τις ανακρίβειες που προέκυψαν στους ισολογισμούς της επιχείρησης.

3. Τη σκοπιμότητα της εξαγοράς από την Δ.Ε.Η. της οικονομικά προβληματικής σκοπιανής εταιρείας του αντιπροέδρου του κ. Ζάεφ, κ. Κότσο Ανγκιούσεφ.

Η Νέα Δημοκρατία έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα στη διοίκηση του Υπερταμείου, δεδομένου ότι άμεσα ή έμμεσα -μέσω του ΤΑΙΠΕΔ- ελέγχει το 51% των μετοχών της Δ.Ε.Η. Και κατέστησε σαφές στη Διοίκηση του Υπερταμείου ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αναστραφεί άμεσα η εξαιρετικά αρνητική πορεία της Δ.Ε.Η. για την οποία φέρει βαρύτατη ευθύνη η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και η διοίκηση της εταιρείας η οποία αποδεδειγμένα πια έχει κριθεί ανεπαρκής.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v