Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστολή-καταπέλτης από το προσωπικό της J&P στη Σαουδική Αραβία

Στην τύχη τους έχουν εγκαταλειφθεί περίπου 6.000 εργαζόμενοι του κυπριακού ομίλου J&P στη Σαουδική Αραβία, όπως καταγγέλλουν με επιστολή τους. Ζητούν άμεση καταβολή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων. Σκληρή γλώσσα για μετόχους.

Επιστολή-καταπέλτης από το προσωπικό της J&P στη Σαουδική Αραβία

Την ίδια στιγμή που κορυφώνεται η διαμάχη μεταξύ των οικογενειών Παρασκευαΐδη και Ιωάννου για τις ευθύνες κατάρρευσης του κυπριακού κατασκευαστικού ομίλου J&Ρ, με σκληρή επιστολή οι υπάλληλοι του ομίλου στη Σαουδική Αραβία περιγράφουν την απίστευτη κατάσταση που βιώνουν. Ταυτόχρονα μιλούν με σκληρά λόγια για τους βασικούς μετόχους του ιστορικού ομίλου.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή που κοινοποιήθηκε και στο κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, «οι συνθήκες διαβίωσης των έξι χιλιάδων εργαζομένων στη Σαουδική Αραβία -κυρίως εργαζομένων από τρίτες χώρες- είναι αθλιότατες. Η θυγατρική εταιρεία που εδρεύει στη Σαουδική Αραβία αδυνατεί να εκδώσει αεροπορικά εισιτήρια προς επαναπατρισμό των εργαζομένων ή να ανανεώσει την άδεια εισόδου και εξόδου από τη χώρα, με αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι να παραμένουν εγκλωβισμένοι και απελπισμένοι».

Οι εργαζόμενοι ζητούν «(α) την άμεση καταβολή των οφειλόμενων μισθών για τους Κύπριους εργαζομένους, οι οποίοι ανέρχονται στους πέντε, καθώς και των παρακρατήσεων (που αναλογούν σε 15% των μισθών του 2016, 2017 και 2018) και των αποζημιώσεων, που για ορισμένους εργαζόμενους ανέρχεται στους 25 μισθούς, (β) την άμεση καταβολή των κοινωνικών ασφαλίσεων και ταμείου προνοίας». Καταγγέλλουν, επίσης, «τον όμιλο J&Ρ, για υπεξαίρεση του χρηματικού ποσού το οποίο παρακρατήθηκε από τους μισθούς μας για τις κοινωνικές ασφαλίσεις αλλά και το ταμείο προνοίας, τα οποία ποσά αυτά δεν έχουν καταβληθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας για το έτος 2017 και 2018».

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν ανακοινώσεις από τις δύο οικογένειες που ελέγχουν την J&Ρ για τις αιτίες της κατάρρευσης και τις ευθύνες. Υπενθυμίζεται πως ο κυπριακός όμιλος βρίσκεται πλέον σε διαδικασία εκκαθάρισης αφού η οικογένεια Ιωάννου δεν συμφώνησε να καλύψει τρύπα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που θεωρεί πως δημιουργήθηκε εξαιτίας της κακοδιοίκησης από μέλη της οικογένειας Παρασκευαΐδη.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v