Σαράντα χρόνια λειτουργίας μετρά η Συνεταιριστική Ασφαλιστική

Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική διέπεται από τις αρχές του συνεταιριστικού ιδεώδους, που στοχεύει στη βελτιστοποίηση της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης των μελών των συνεταιρισμών.

Σαράντα χρόνια λειτουργίας μετρά η Συνεταιριστική Ασφαλιστική

H Συνεταιριστική Ασφαλιστική, η μόνη αμιγώς συνεταιριστική ασφαλιστική εταιρία στην Ελλάδα, οφείλει την ίδρυσή της στον Αλέξανδρο Μπαλτατζή. Το όραμά του, πίσω στο 1979, ήταν μια συνεταιριστική ασφαλιστική εταιρία που θα κάλυπτε, μέσω εξειδικευμένων προγραμμάτων, τις ιδιαίτερες ανάγκες των αγροτών, που δεν μπορούσαν να καλυφθούν από τις παραδοσιακές ασφαλιστικές, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το 1994 η Συνεταιριστική έγινε η εταιρία όλων των μορφών συνεταιρισμού - κοινωνικής οικονομίας της χώρας μας. Παράλληλα, εισήλθαν στο μετοχικό της κεφάλαιο, κορυφαίες συνεταιριστικές επιχειρήσεις της Ευρώπης.

Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική μετρά σήμερα 40 χρόνια λειτουργίας, με το 50,55% του μετοχικού κεφαλαίου της να ανήκει σε ελληνικές συνεταιριστικές ενώσεις και τράπεζες και το υπόλοιπο 49,45% σε κορυφαίες ευρωπαϊκές συνεταιριστικές οργανώσεις οι οποίες ενισχύουν ακόμη περισσότερο το κύρος της και το ευρωπαϊκό της προφίλ. Εταιρίες όπως η Unipol (Ιταλία), Macif (Γαλλία) και P&V (Βέλγιο), προσφέρουν τεχνογνωσία και υποστήριξή σε κάθε στρατηγικό βήμα της Συνεταιριστικής.

Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική διέπεται από τις αρχές του συνεταιριστικού ιδεώδους που στοχεύει στη βελτιστοποίηση της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης των μελών των συνεταιρισμών, μέσα από συγκεκριμένες αρχές και αξίες.

Ταυτόχρονα, επιχειρεί με συναίσθηση του οικονομικού περιβάλλοντος στο οποίο καλείται να ανταποκριθεί και αυτό αποδεικνύεται και από τους αριθμούς:

 Πάνω από 200% περιθώριο φερεγγυότητας
 Περισσότερα από 14.000.000 ευρώ ετησίως σε αποζημιώσεις
 Περισσότερα από 100.000 ασφαλισμένα οχήματα
 1.100 συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα και
 92 διοικητικά στελέχη
την κατατάσσουν ανάμεσα στις καλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες της Ελλάδας.

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Σε αριθμούς, οι συνεταιριστικές ασφαλιστικές εταιρίες στον Ευρωπαϊκό χώρο:

 Σε 36 ευρωπαϊκές χώρες (εντός και εκτός ΕΕ) δραστηριοποιούνται 3.000 εταιρίες
 Κατά τη διάρκεια της 9ετούς οικονομικής κρίσης (2007-2016) που έπληξε την ευρωπαϊκή αλλά και την παγκόσμια οικονομία, κατέγραψαν ανάπτυξη της τάξης του 36%!
 Απασχολούν 461.000 υπαλλήλους (οι 439.000 εντός ΕΕ)
 Το 2016 είχαν εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 429 δισεκατομμύρια ευρώ (τα 410 εντός ΕΕ)
 Κατέχουν 31,5 % μερίδιο της ευρωπαϊκής αγοράς (32,6% εντός ΕΕ)
 Διαθέτουν 3.02 τρισεκατομμύρια συνολικό ενεργητικό και
 429 εκατομμύρια ασφαλισμένους (417 εντός ΕΕ).

Οι στενοί δεσμοί της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής με την ευρωπαϊκή συνεταιριστική «οικογένεια» δημιουργούν γι΄αυτήν ένα επιχειρησιακό περιβάλλον υψηλών προτύπων και σύγχρονης τεχνογνωσίας και την τοποθετούν στην αιχμή του επιχειρηματικού γίγνεσθαι εντός και εκτός Ελλάδας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v