Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αττική Οδός: Σε Ελλάκτωρ και JP Άβαξ το 9,88%

Οι υφιστάμενοι μέτοχοι άσκησαν το δικαίωμα πρώτης άρνησης και θα αποκτήσουν το προς πώληση ποσοστό της Πειραιώς έναντι τιμήματος που προσεγγίζει τα 60 εκατ. ευρώ.

Αττική Οδός: Σε Ελλάκτωρ και JP Άβαξ το 9,88%

Στους υφιστάμενους μετόχους της «Αττική Οδός» θα περιέλθει το 9,88% του μετοχικού της κεφαλαίου, που έχει βγάλει προς πώληση η Τράπεζα Πειραιώς, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες άσκησαν το δικαίωμα πρώτης άρνησης, «ματσάροντας» την προσφορά της Davidson Kempner.

Εντός του επόμενου διαστήματος, Ελλάκτωρ και JP Άβαξ θα κληθούν να υπογράψουν με την Πειραιώς σύμβαση αγοραπωλησίας για το 9,88%, καταβάλλοντας ένα ποσό κοντά στα 60 εκατ. ευρώ.

Η Αττική Οδός αποτελεί, τα τελευταία χρόνια, καθαρή περίπτωση «μηχανής» παραγωγής μετρητών. Πέρυσι οι λειτουργικές ταμειακές ροές ανήλθαν σε 82 εκατ. ευρώ, πρόπερσι στα 84 εκατ. ευρώ. Τα ταμειακά διαθέσιμα, στο τέλος του 2017, ανέρχονταν σε 194 εκατ. ευρώ, οι επενδύσεις χαμηλού ρίσκου (ομόλογα των ΕΚΤ, European Financial Stability και ΕΤΕπ) στα 69 εκατ. ευρώ και ο δανεισμός μόλις στα 64 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια, κατά την ίδια ημερομηνία, διαμορφώνονταν στα 344 εκατ. ευρώ.

Κατά την περσινή χρήση, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 98 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 68,8 εκατ. ευρώ. Με βάση τις παραπάνω επιδόσεις, το μέρισμα χρήσης 2017 ανήλθε, συνολικά, στα 75,1 εκατ. ευρώ (31,75 ευρώ ανά μετοχή).

Το 9,88% περιήλθε στην Πειραιώς τον Αύγουστο του 2012, μαζί με τα υγιή στοιχεία της Αγροτικής Τράπεζας, η οποία με τη σειρά της είχε αποκτήσει το ποσοστό κατά την αναδιάρθρωση δανείων της Άττικατ, επί διοίκησης Μηλιάκου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v