Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινο από Ελεγκτικό Συνέδριο στην παράταση της σύμβασης του «Ελ. Βενιζέλος»

Θετικά γνωμοδότησε το Ελεγκτικό Συνέδριο στη νέα συμφωνία για εικοσαετή παράταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η πολύμηνη διαπραγμάτευση και η χαριστική πρώτη συμφωνία.

Πράσινο από Ελεγκτικό Συνέδριο στην παράταση της σύμβασης του «Ελ. Βενιζέλος»

Εγκρίθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η νέα συμφωνία μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) για την 20ετή παράταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Υπενθυμίζεται πως έπειτα από παρέμβαση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού (DG Comp), το τίμημα για την 20ετή παράταση υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με την αρχική συμφωνία μεταξύ της τότε διοίκησης του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) και της ΔΑΑ που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο. Με βάση τη συμφωνία με την DG Comp, το τίμημα φτάνει το 1,1 δισ. ευρώ (συν ΦΠΑ) από μόλις 483,87 εκατ. ευρώ (συν ΦΠΑ) που ήταν το αρχικώς συμφωνηθέν.

Η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης μέχρι το 2046 θα ανοίξει τον δρόμο, ώστε το ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στην πώληση του 30% των μετοχών του ΔΑΑ που κατέχει. Πρόκειται για περιουσιακό στοιχείο που θεωρείται «φιλέτο» και εκτιμάται ότι θα προσελκύσει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v